Отидете към основна версия

16 585 19

Китайски електрически автомобил със странно име се оказа по-бърз от най-бързата Tesla

  • електромобил-
  • суперкар-
  • farnova othello

Електрическият суперкар Farnova Othello беше представен в Китай. Серията не е голяма. Общо само 200 от тези автомобили ще бъдат произведени, като всеки един ще се продава на цена от 288 хиляди долара.

Очевидно разработчиците на този автомобил харесват Шекспир. Как иначе да обясним името на суперавтомобила в чест на Отело? Интересното е, че създателите на електрическата кола нямат голям опит в направата на мощни автомобили. Преди този проект те се занимават с електрически автобуси и дори яхти.

Въпреки това, колата се е получила добре. Farnova Othello разполага с четири двигателя със системна мощност 1 835 к.с. с. Автомобилът е в състояние да ускори до сто само за 1.8 секунди и до 300 км/ч за 8.5 секунди. Максималната скорост е 420 км/ч.

Ако характеристиките се потвърдят, тогава китайският електрически суперавтомобил ще бъде по-бърз от Tesla Roadster и Rimac Nevera. Декларираният автономен пробег също не е малък - 600 км, въпреки че е трудно да си представим как се постига със 75 kWh батерия.

Електромобилът Farnova Othello достига 4 670 мм дължина, 2 080 мм широчина и 1 145 мм височина. Тегло на суперавтомобила е 1 350 кг. Купето разполага с активни аеродинамични елементи - регулируемо крило и аеро спирачки на покрива. Салонът е спартански оборудван, но има Recaro седалки.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 45 гласа.

Свързани новини