Отидете към основна версия

10 335 14

Подробности за новото поколение на най-стария модел на Toyota

  • toyota-
  • crown

Японското издание на Best Car пусна нови изображения на следващото поколение Toyota Crown, което се очаква да дебютира през втората половина на 2022 г. Съдейки по публикуваните рендери, моделът ще бъде превърнат в "купе с четири врати", чийто дизайн стилистично напомня на Audi A7 Sportback. В същото време в техническата няма да има кой знае какви изменения.

Toyota Crown е най -старият модел на компанията, който се произвежда от 1955 г. Първоначално е проектирана за използване за такси, но през годините сменя 15 поколения, превръщайки се в истинска легенда на японския пазар. Текущата версия на модела дебютира през 2018 г.

Въпреки емблематичния си статут, продажбите на седана извън Страната на изгряващото слънце не са толкова добри. В тази връзка специалистите на марката се готвят да представят следващото поколение на легендарния модел през втората половина на следващата година, като с него се надяват да завладеят още пазари.

Въз основа на публикуваните изображения, предстоящата Toyota Crown ще бъде „купе с четири врати“, стилизирано в стила на Audi A7 Sportback. Моделът е оборудван с тясна LED оптика, трапецовидна радиаторна решетка, както и релефна каросерия със сложно щамповане.

Иновацията ще бъде изградена върху модулната платформа GA-K, която е вариант на архитектурата TNGA, използвана за сегашните Toyota Camry и Lexus ES. Благодарение на новата платформа, Crown ще е дълга почти пет метра.

Очаква се гамата от двигатели на бъдещата новост да включва двулитров турбо мотор с четири цилиндъра и мощност 245 конски сили, както и с хибриден силов тракт, състоящ се от атмосферен 2.5-литров двигател с 226 конски сили и електрически мотор. За Crown ще се предлага допълнително задвижване на четирите колела e-Four.

В средата на август японското издание на Spyder7 събра цялата налична информация в мрежата и публикува първото изображение на следващото поколение Toyota Crown. Най-интересното от тези данни бе, че новата Toyota Crown ще е с предно задвижване.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 20 гласа.

Свързани новини