Last news in Fakti

19 Октомври, 2021 11:10 10 316 14

Подробности за новото поколение на най-стария модел на Toyota

  • toyota-
  • crown
Подробности за новото поколение на най-стария модел на Toyota - 1

Японското издание на Best Car пусна нови изображения на следващото поколение Toyota Crown, което се очаква да дебютира през втората половина на 2022 г. Съдейки по публикуваните рендери, моделът ще бъде превърнат в "купе с четири врати", чийто дизайн стилистично напомня на Audi A7 Sportback. В същото време в техническата няма да има кой знае какви изменения.

Toyota Crown е най -старият модел на компанията, който се произвежда от 1955 г. Първоначално е проектирана за използване за такси, но през годините сменя 15 поколения, превръщайки се в истинска легенда на японския пазар. Текущата версия на модела дебютира през 2018 г.

Въпреки емблематичния си статут, продажбите на седана извън Страната на изгряващото слънце не са толкова добри. В тази връзка специалистите на марката се готвят да представят следващото поколение на легендарния модел през втората половина на следващата година, като с него се надяват да завладеят още пазари.

Подробности за новото поколение на най-стария модел на Toyota

Въз основа на публикуваните изображения, предстоящата Toyota Crown ще бъде „купе с четири врати“, стилизирано в стила на Audi A7 Sportback. Моделът е оборудван с тясна LED оптика, трапецовидна радиаторна решетка, както и релефна каросерия със сложно щамповане.

Иновацията ще бъде изградена върху модулната платформа GA-K, която е вариант на архитектурата TNGA, използвана за сегашните Toyota Camry и Lexus ES. Благодарение на новата платформа, Crown ще е дълга почти пет метра.

Очаква се гамата от двигатели на бъдещата новост да включва двулитров турбо мотор с четири цилиндъра и мощност 245 конски сили, както и с хибриден силов тракт, състоящ се от атмосферен 2.5-литров двигател с 226 конски сили и електрически мотор. За Crown ще се предлага допълнително задвижване на четирите колела e-Four.

В средата на август японското издание на Spyder7 събра цялата налична информация в мрежата и публикува първото изображение на следващото поколение Toyota Crown. Най-интересното от тези данни бе, че новата Toyota Crown ще е с предно задвижване.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Силовак

    11 9 Отговор
    Изглежда много добре този кошник, все пак е японец..
  • 2 карчи

    13 16 Отговор
    Пак грешат, най-големият пазар за такива коли е арабския свят, а там предното не е на почит! Трябваше да е със задно и вариант 4х4 за разкош! Какво е това предно на тази 5 м. кола ?
    Иначе дизайна е добре, пипнали са го! Като добавим и прословутото японско качество, ама това предноооо съсипва нещата!

    Коментиран от #4, #5

  • 3 Много е

    5 15 Отговор
    красива тази КИА
  • 4 факт

    26 11 Отговор

    До коментар #2 от "карчи":

    Предното е супер удобно малък радиус в зявой за градски условия е чук това че де бил ите се кефят да "върти" задница си е техен проблем.Тва пилене на гуми в градовете е недопустимо и тия трябва да се санкционират навсякъде

    Коментиран от #7

  • 5 някой не чете

    15 1 Отговор

    До коментар #2 от "карчи":

    За Crown ще се предлага допълнително задвижване на четирите колила e-Four.

    Коментиран от #6

  • 6 карчи

    8 9 Отговор

    До коментар #5 от "някой не чете":

    Чете, чете....това е псевдо бутафорно 4х4 с ел. двигател на задния мост нищо общо с класическото 4WD на тойота ;) Учудвам се, че ми набиват минуси, като знаят, че съм прав ;))
  • 7 карчи

    13 3 Отговор

    До коментар #4 от "факт":

    На теб забравих да ти сипя, хаха! Та за предното, Запомни най-простичко казано: "Предното предаване предопределя по-голям радиус на завиване" разбира се при еднакви други параметри (размери)!

    Коментиран от #9

  • 8 Komapak

    14 1 Отговор
    Колата е супер, но не вярвам да са сметнали софийските дупки при проектирането на окачването. 😀 Някои имат скеупули към колите с предно, аз не. Карал съм и от едните и от другите. Ако не прекаляваш със скоростта в завоите няма абсолютно никаква разлика.
  • 9 факт

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "карчи":

    да ама не както е казал журналиста
  • 10 И.а

    9 2 Отговор
    Айде само който е сядал в тойота кроун да коментира....

    Коментиран от #11

  • 11 с опит

    3 2 Отговор

    До коментар #10 от "И.а":

    амчи то значи никой...аз лично за моите вече доста години, такова животно не съм виждал у бг-то

    Коментиран от #14

  • 12 дъра бъра

    2 5 Отговор
    само на мен ли ми прилича на Ситроен ц6?
  • 13 Пич

    5 2 Отговор
    Сегашното поколение Crown е много по-красива и изглежда много по-луксозно и същевременно спортно.
  • 14 Пич

    4 1 Отговор

    До коментар #11 от "с опит":

    Уникален Crown спира в Лозенец, черен, лъскав, може би е бил от някое посолство, феноменална кола.