Отидете към основна версия

4 825 15

Шофьор на Lamborghini обърка газта със спирачката и се озова в езеро

  • lamborghini-
  • huracan-
  • инцидент

Водачът е настанен в болница, а колата е потънала на пет метра във водата

Снимка: Facebook

Полицията в Австрия съобщи за нелеп инцидент с участието на Lamborghini Huracan и неговият собственик. Късно снощи 31-годишен мъж и негов спътник на 40 години излезли на разходка с колата и спрели на паркинг близо до езерото Мондзее.

Според информацията, пасажерът слязъл от колата, а собственикът ѝ се опитал да я запали, но объркал педалите и вместо спирачката, натиснал газта с пълна сила. Това пратило италианското возило в езерото, което било на около 15 метра зад Lamborghini-то.

За щастие, водачът му успява да се измъкне от водния капан и изплува на брега, където неговият приятел звъни на спешните екипи. От полицията споделят, че колата е потънала на около 5 метра в езерото, а за изваждането ѝ са били нужни 3 часа, 5 водолаза, кран и специален балон, който да помогне с ваденето.

От полицията пък показаха своето чувство за хумор и в пост със снимки от ваденето на колата, написаха, че някой се е опитал да пресъздаде сцената от филма за Джеймс Бонд и неговият Lotus Espirit, който успешно се движеше под водата.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 7 гласа.

Свързани новини