Отидете към основна версия

2 824 14

BMW и Audi наддават за McLaren? Или пък не

  • mclaren

Ден по-рано германското издание Automobilwoche излезе с информация, че Audi и BMW са сред потенциални купувачи на McLaren. Освен това, в случая с BMW, германската страна уж е била готова да придобие само бизнеса за производство на суперавтомобили, докато Audi обмисля закупуването на McLaren заедно с едноименния отбор от Формула 1. След това, в разговор с Autocar обаче, британската компания не потвърди информацията за евентуално прехвърляне на марката под контрола на Audi.

„Няма промени в структурата на собствеността на McLaren“, каза говорител на McLaren. В същото време той подчерта, че стратегията на компанията „винаги е предвиждала възможност за сътрудничество с трети доставчици и производители на автомобили“.

Audi не коментира слуховете за покупката на британската марка, но Reuters, позовавайки се на свои източници, заяви, че германската страна "постоянно търси варианти за партньорство". Що се отнася до BMW, в разговор с Automotive News представител на баварската марка каза, че "информацията за покупката на McLaren е невярна".

След всички тези спекулации последва и официално изявление на McLaren Group, в което се казва: "McLaren Group е наясно с новините, в който се посочва, че е продаден на Audi. Това твърдение обаче е напълно невярно!"

Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.

Свързани новини