Отидете към основна версия

10 428 8

Да си купиш кола на кредит: Употребяваните автомобили за първи път изпревариха новите

  • автомобилът на старо-
  • кредит
Снимка: Shutterstock

През октомври тази година броят на заявките за кредити за употребявани автомобили за първи път в историята надхвърли броя на заявленията за нови автомобили. В ерата преди пандемията ситуацията беше коренно различна и се равняваше приблизително на 4:1 в полза на новите автомобили.

Данните са от няколко европейски бюра за кредитни истории, като експертите обясняват тези промени с недостига на нови автомобили поради липса на компоненти и всичко това на фона на световната криза, покачването на цените и падащите доходи на средностатистическите европейци.

Първо, дилърите, а след това и банките, адаптирани към реалността, започват активно да развиват пазара за кредитиране на употребявани автомобили. Експертите го смятат за обещаващ сектор.

По време на кризата от коронавирус, пазарът на употребявани автомобили е един от малкото, който бележи ръст, а цените на автомобилите се увеличават, като търсенето не спада. Преди пандемията европейците взимаха заеми основно за да реализират мечтата си за нов автомобил.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 15 гласа.

Свързани новини