Last news in Fakti

25 Ноември, 2021 11:20 10 415 8

Да си купиш кола на кредит: Употребяваните автомобили за първи път изпревариха новите

  • автомобилът на старо-
  • кредит
Да си купиш кола на кредит: Употребяваните автомобили за първи път изпревариха новите - 1
Снимка: Shutterstock

През октомври тази година броят на заявките за кредити за употребявани автомобили за първи път в историята надхвърли броя на заявленията за нови автомобили. В ерата преди пандемията ситуацията беше коренно различна и се равняваше приблизително на 4:1 в полза на новите автомобили.

Данните са от няколко европейски бюра за кредитни истории, като експертите обясняват тези промени с недостига на нови автомобили поради липса на компоненти и всичко това на фона на световната криза, покачването на цените и падащите доходи на средностатистическите европейци.

Първо, дилърите, а след това и банките, адаптирани към реалността, започват активно да развиват пазара за кредитиране на употребявани автомобили. Експертите го смятат за обещаващ сектор.

По време на кризата от коронавирус, пазарът на употребявани автомобили е един от малкото, който бележи ръст, а цените на автомобилите се увеличават, като търсенето не спада. Преди пандемията европейците взимаха заеми основно за да реализират мечтата си за нов автомобил.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 човек от народа

    21 6 Отговор
    въй, горките ! ще си карат таралясниците до тотално издъхване ! а, след това - отново в нашите автоморги.....
  • 2 fon4o

    37 3 Отговор
    Тука се взема кредит за дръгели, защото не ти стигат парите, а не защото ще ти се забави поръчката за новата кола...
  • 3 ФЕН

    41 1 Отговор
    Спада е заради : 1-липсващи чипове от нарушен график (Всички фирми отказаха чипове през 2020г и производителя спешно насочи мощности към таблети и лаптопи те бяха супер търсени.) за връщане на авто индустрията на поточната линия за чипове е нужно 18-24 месеца.
    2- Инфлацията и закритите раб.места преосмислиха този разход на 5г.преди се сменяше кола от 36-48 мес. днес тенденцията 60-84 мес.Това не важи за премиум сектора а само за среде и ниско бюджете ...но те са 84% от общия пазар.
    3- Хората се опомниха че се пак са подтиквани към хипер консумация с цел дигане на оборотен капитал на шепа фирми и леко дръпнаха средствата си до следващото отпускане на колана.Като преосмислят нуждите си към момента.

    Коментиран от #4

  • 4 Ввв

    14 1 Отговор

    До коментар #3 от "ФЕН":

    Точно в десетката!!!
  • 5 АЕР

    10 2 Отговор
    Няма нови автомобили, ще има от края на другата година. Втора ръка трошките си вдигнаха цените, Джамбазите направо искат някавки безумни суми за морги... Истината е в стар надежден мерцедес - не се занимаваш със скъпи и специализирани сервизи, здраво, просто, вози добре, евтини части под път и над път.
  • 6 бл.134:в Зап. парк

    7 0 Отговор
    Зелена сделка ! А , смях
  • 7 БАЙ Х@Й‼

    13 0 Отговор
    100 бона за кола с шнур или с три кенчета от кока кола за мотор ‼️ Пред такъв избор май старото е по-добро от новото ‼️
  • 8 8783

    1 0 Отговор
    Под 5000лв има огромен избор на коли и който разбира, може да си купи такава, на която ще и трябват само консумативи в близките поне 5 години.