Отидете към основна версия

22 293 16

Петте най-трудни за запомняне автомобилни марки

  • автомобилни марки-
  • грешки

Днес родните водачи на моторни превозни средства са заобиколени от стотици различни марки, чиито имена са написани на латиница. Не всеки може да си спомни как правилно се изписват те, а мнозина не знаят и как точно се произнасят. Има обаче и лесни, и трудни за изписване марки, а кои са най-трудните, ви показваме сега.

Списъкът на най-трудните за запомняне и изписване марки е съставен от money.co.uk и е базиран въз основа на неправилни търсения в търсачките по целия свят. Оказва се, че най-честите грешки се допускат при изписването на марката Hyundai.

Месечно се генерират около 605 хиляди такива заявки. Най-честите грешки са Hundai или Hiundai. Второто място в класацията е заето от италианската марка Lamborghini. Изписването ѝ се бърка по около 365 хиляди пъти на месец, като най-честите грешки са Lamborgini или Lambogini.

Третото място е за друг производител на суперкари - Ferrari. Най-често потребителите в мрежата забравят да напишат двойното "r" (Ferari). Средно на месец 123 хиляди човека допускат грешки с това име.

Suzuki (Susuki, Suzki - 78 800 пъти месечно) и Bugatti (Bugati, Bogati - 45 500 пъти месечно) също са включени в петте най-трудни за запомняне марки. Въпреки популярността си, Volkswagen е на 13-то място в тази класация. Хората го изписват, като Volkwagen или Volwagen (42 900 пъти на месец).

Но потребителите на мрежата са по-малко склонни да правят грешки с името Porsche. Общо за месец се генерират само около 19 500 заявки с грешки. Най-често тази марка се търси грешно, като Porsh и Porsch.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 12 гласа.

Свързани новини