1 Декември, 2021 10:07 14 237 42

Най-отявлените психопати на пътя карат BMW със златист цвят и с "еднакви номера"

  • еднакви числа на рег. номер-
  • цвят на автомобила-
  • вид гориво-
  • автомобилни марки

Как номерата на регистрационните табели, цвета на автомобила и неговата марка, влияят на стила на шофиране

Най-отявлените психопати на пътя карат BMW със златист цвят и с "еднакви номера" - 1

4444, златист цвят - оказва се, че комбинацията от цифри на номера и цвета на автомобила влияят на поведението на шофьора. Поне така твърдят британски учени, които изследват (не)адекватността на шофьорите по марки автомобили, техният цвят и числа на рег. номер, както и зависимостта на нервността на шофьора от вида гориво.

Оценката за агресивност на водачите по марка автомобил е следната:

BMW
Audi
Fiat
Mazda
Honda
Ford
Mercedes-Benz
Citroen
Volkswagen
Hyundai
Renault
Volvo
Nissan
Peugeot
Toyota
Opel
SEAT
Kia
Skoda

А сега няколко думи за това как красивите числа влияят на психологическата стабилност

Мислите, че това няма значение? Тогава имайте предвид, че има почти три пъти повече психопати сред собствениците на автомобили с еднакви числа в номера на колата си в сравнение с автомобили с „нормални“ регистрационни табели. И не ние твърдим това, а британските учени.

Що се отнася до цвета на автомобила, ситуацията е такава, че това също се отразява на адекватността и психологическото състояние на собственика му. И така, от кого трябва да се страхувате (колкото по-висок е резултатът, толкова повече):

Собственици на златни коли (12,7 точки)
Кафяв (12.2)
зелено (8,5)
Черен (7,6)
Син (7)
Бял (6)
Сребрист (5,5)
Червен (4,9)

По отношение на типа гориво, то британските учени стигат до следното заключение:

Собствениците на електрически автомобили са по-склонни да бъдат психопати
Шофьорите на хибридни автомобили са почти наполовина по-склонни да страдат от психологически разстройства
Собствениците на бензинови автомобили са нервни, но не толкова често
Най-балансирани са собствениците на дизелови автомобили

Заключение въз основа на четирите компонента на изследването

Оказва се, че според проучването най-отявлените психопати на пътя карат хибридно BMW със златист цвят и с "еднакви номера". От кого не трябва да се страхувате? Струва ни се, че най-безобидни ще бъдат собствениците на червени дизелови автомобили Skoda без еднакви цифри в номера. Странно, но в изследването на британците не се споменава нищо за дизелови Golf-ове с пернишка регистрация :)


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 33 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Behemoth

    55 6 Отговор
    Най големите психопати са в двайсет годишни бивши премиум автомобили с гуми излизащи извън каросерията и разбира се БМВ това е ясно ...само най отчаяните психопати карат други марки...
  • 2 Тъй вярно

    35 6 Отговор
    М даа електричарите ,винаги съм мислил ,че има нещо сбъркано в тях
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 бе ен ве на ток

    38 6 Отговор
    Горките бе ен ве драйвъри не стига, че са дребни и плешиви, ами сега и психопати ха ха ха

    Коментиран от #7

  • 5 А ЛАДА ОТ РАША

    6 9 Отговор
    „ПАСИВЕН ПУШАЧ” КАРА👬
  • 6 OTBPAT

    105 4 Отговор
    Карам БМВ и да си призная много се срамувам, когато видя някой "колега" да си избива комплексите. Иска ми се да не вярвам в стереотипа за БМВ, но май си е съвсем вярно... Въпреки това не бих сменил колата, а по-скоро бих искал да съм част от хората с БМВ, който могат да служат за пример!
    Бъдете здрави и шофирайте разумно!

    Коментиран от #12, #18, #24, #35

  • 7 Трифонов

    11 8 Отговор

    До коментар #4 от "бе ен ве на ток":

    Казвай как да се видим и ще попитаме 20 жени кой е по-готин и ако мнозинството кажат, че си ти, ти подарявам колата си. А пък ако толкова много не я искаш, винаги можеш да я продадеш. Но ако мнозиството каже, че в сравнение с мен си един смешник (не искам да звуча нескромно, но... както най-вероятно ще стане), ще минеш чисто гол по Витошка с табела на гърдите и гърба и надпис: "Аз съм мухльо!"

    Коментиран от #9

  • 8 Има логика, всичко говори за

    14 1 Отговор
    Хора, които искат да бъдат забелязвани, спициални, да имат много и да властват! А това са психопати. За съжаление, все такива управляват нормалните хора.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 мммм

    9 5 Отговор
    Славчев, ами ако тоя с това БМВ случайно прочете как го наричаш психопат, и той се окаже обиден психопат!!! Не ти завиждам какво може да последва, по добре си вземи отпуска за 2-3 години, докато му мине! хахахах
  • 11 Монстър

    24 2 Отговор
    Тези ингизлии, нещо са се объркали! Най-отявлените идиоти по пътищата са с VW Golf и след това са тези с BMW-тата.
  • 12 ПСР

    16 0 Отговор

    До коментар #6 от "OTBPAT":

    Много готин коментар-браво за него!
    Има известна доза в написаното,но все пак всичко си остава до задкормилното устройство.
    Шкода на последно място?!
    Хич не съм съгласен.Или с липсата на Голф в класацията.

    Коментиран от #16

  • 13 Хахаха

    12 2 Отговор
    Статиите тук ги чета за да се разсмивам...
    Британски учени, обаче номерата били 4444.... Я се стегнете малко!
  • 14 asd

    10 17 Отговор
    Хората, които карат BMW са изключително толерантни на пътя, защото знаят какво им струва усилието да карат тези коли и това ги кара да уважават останалите. Тези, които вие визирате са малки душици, качили се случайно на някаква кошница, успокоявайки себе си за неудачите. Ако имате BMW коментирайте, ако нямате - спокойно :)

    Коментиран от #19

  • 15 LonDon

    9 3 Отговор
    Извод: карайте си дизела, та да сме повече психично здравите ! :)))
  • 16 OTBPAT

    15 1 Отговор

    До коментар #12 от "ПСР":

    Благодаря! Относно Шкода - напоследък доста странни случки имам с тази марка. Нови Октавии не веднъж са ме засичали, след като съм в лява лента с мигач и то на магистрала. Културата ни е слаба за съжаление. Лошото е, че масово си мислинм, че караме изтребители, а не автомобили и не ценим чуждия живот...

    Коментиран от #34

  • 17 Буха ха

    15 1 Отговор
    Отказах се от БМВ и Ауди, защото почти всички собственици са комплексари и малоумници. Сега съм на Лексус и не съжалявам, много добре направен автомобил, луксозен, здрав, много не се набива на очи.
  • 18 БатП

    17 0 Отговор

    До коментар #6 от "OTBPAT":

    Факт е, че има много комплексари с БМВ, но ми прави впечатление, че последно време тенденцията се измества, а зависи и от населеното място. Стереотипа за Перник е ясен, но примерно в Сливен всеки тарикат е с Ауди. В Пловдив съм си имал проблеми с идиоти в Мерцедес и Опел. Така че може да се попадне на нечитав човек във всякакъв автомобил. Като шофьор на БМВ съм си казал, че за всяка простотия, която направя, трябва да компенсирам с поне 10 добри дела на пътя. Вчера помогнах на колега с Ауди в беда. От нас зависи да се промени имиджа, капка по капка, в даден момент може и да се усети ефекта.

    Коментиран от #20, #33

  • 19 Komapak

    9 3 Отговор

    До коментар #14 от "asd":

    Толерантни казваш? Три години подред бмв е неоспорим лидер по смъртни случаи в България. Хайде коментирай факта и не търси каквото и да било уважение от останалите шофьори.
  • 20 OTBPAT

    13 0 Отговор

    До коментар #18 от "БатП":

    Напълно съм съгласен. Без значение до сега с каква кола съм се движил - винаги съм спирал за да помагам на закъсали коли, камиони, автобуси, стари хора на пешеходни пътеки и какво ли не. До човек е всичко. Ако си простак - такъв ще си останеш завинаги.

    Коментиран от #28, #29

  • 21 bmw

    16 0 Отговор
    Карам почти ново БМВ-само на 2г,спазвам ограниченията на скороста,е около 95% от времето,никога не отнемам предимство,ако се наложи изчаквам толерантно и не се ръчкам като говедо,ако трябва да се отстъпи път-аз отстъпвам.С две думи-пълен психопат в България.
  • 22 Най после

    5 2 Отговор
    Най после в една статия отгоре до долу изредени само истини. 100%!
    Славчев уцели десятката днес ! БРАВО !!!
  • 23 342677

    2 4 Отговор
    Кои са тези британски учени, които твърдят ? :) Някои известни или не толкова. Или както се пееше някъде, става и за вашаа статия - прави се на тежка, ама е лека :)
  • 24 Ицо Багера

    7 0 Отговор

    До коментар #6 от "OTBPAT":

    Този коментар спечели респекта ми!

    Коментиран от #25

  • 25 OTBPAT

    4 0 Отговор

    До коментар #24 от "Ицо Багера":

    Благодаря!
  • 26 ComfortablyNumb

    1 5 Отговор
    Интересна работа доста години карах златисто БМВ и вече доста години карам хибрид ... изглежда ми е било зле и съм се оправил .. ха-ха-ха!
  • 27 Някой

    2 1 Отговор
    Лично аз забелязвам ,че колкото по-откачен си повече категории имаш в шофьорската книжка а уж психо трябва да се издържи а то колкото по-луд си по-добре караш , поне в България така се забелязва !
  • 28 Ахмак

    6 1 Отговор

    До коментар #20 от "OTBPAT":

    Цялата ромска махала са с BMW-та.Гледам че малцинствата силят най вече на тази марка и разни комплексирани и депресирани хорица и една част от напомпаните мутрагени.Все цветущи работи
  • 29 Бамбино

    5 0 Отговор

    До коментар #20 от "OTBPAT":

    В България ,за да можеш да се наложиш и да те уважават ,трябва да си простак.Ако се държиш както трябва ,културно ,разбрано и да помагаш на всеки които те помоли ,защото си точен и много добричък ще те мислят за шаран.И ще започнат да ти се качват на главата всички тия с които се държиш добре и им помагаш.Трябва да ги мачкаш ,за да те уважават, но не с колата разбира се.Та какво искаше да кажеш мистър 20-ти коментар?

    Коментиран от #30

  • 30 Komapak

    6 1 Отговор

    До коментар #29 от "Бамбино":

    Според мен че на пътя всички сме равни. Е... тия с бмветата са по- равни, ако мога да перефразирам Оруел... На един проход оставих на колега веригите си защото буса ми беше със зимни гуми и никакъв проблем с управлението. Шофьорите на бусове сме една друга категория хора...
  • 31 Митаров

    8 2 Отговор
    Аз карам BMW и съм заклет фен на марката .По професия съм пилот ... Всеки месец минавам психо тест и ако бях психопат нямаше да ми поверяват хиляди животи месечно ! Доста глупава статистика !
  • 32 maini4ka

    3 0 Отговор
    Mazda в топ 4?!? Странно!
  • 33 Перничанин

    0 3 Отговор

    До коментар #18 от "БатП":

    Вика Перник е ясен май никога не си идвал в Перник да видиш колко Бавараджии сме
  • 34 някой

    0 4 Отговор

    До коментар #16 от "OTBPAT":

    Забелязвам същото , разни новички шкодилаци да карат супер агресивно и неразумно, това са някакви тулупи който са се светнали че е по добре да си дадат парите за шкода от колкото за ауди .

    Коментиран от #37

  • 35 някой

    5 0 Отговор

    До коментар #6 от "OTBPAT":

    Искрено се радвам , когато видя Баварец с мигач , нещо като великден .
  • 36 Факт

    5 0 Отговор
    Не всеки с БМВ е комплексар, но всеки комплексар гледа да е с БМВ.
  • 37 Коментара

    3 0 Отговор

    До коментар #34 от "някой":

    Нищо не са се светнали, просто нямат пари за Ауди. Проблема е там че Шкодата не е Ауди, но на собствениците им се иска. Подръжката на стандартна Шкода е съизмерима с тази на стандартно Ауди. А още нещо... немалко от собствениците на Шкоди... понеже Шкодата не върви като Ауди ходят и в най-добрия случей слагат REVO. Шкодата тръгва малко по-добре, но пака не е Ауди ама те ги усещат по друг начин нещата. Комплексари сър! Класацията все пак е за Англия нека не забравяме това.
  • 38 Бат Недялко

    3 0 Отговор
    Много глупава статия а проучването е правено явно там където нямат Дачия. По мои наблюдения, най-агресивни са водачите на БМВ - трета и пета серия произведени преди 15-20 години. Хората които карат нови БМВ-та струващи по над 100 хил.лева са явно и по-културни и умни. Но при Дачия - баничарка, там няма празно дори мисля, че изпреварват агресорите с баварци. Съперничат им основно модели от гамата на Рено, Шкода, КИА, предимно бели и служебни, както и на какви да е там бусове за разнос.
  • 39 И аз бях същия (без еднаквия номер)

    2 0 Отговор
    Но цвета на нова М3 -ка беше тоя и главата леко шантава.Сега дърт вампир с кола с въздушно окачване-чичка от всякъде!Ясяко нещо с времето си
  • 40 Desislav

    2 1 Отговор
    Porsche, Lamborghini и Ferrari ги няма в класацията.
    "Гледам не ги карат много"
  • 41 Ироничен

    2 0 Отговор
    Не колите правят шофьорите психари, а психарите си избират определени коли.
    Преди много време карах червено БМВ петица. Всички видимо очакваха някаква идиотщина от мен.
  • 42 Турбо Дизел

    0 0 Отговор
    За психопати не знам , ама знам кои са най-заблудените -тези които карат Лексус ,мислят си че карат луксозна кола а то е Тойота с кожен салон (естествено който се лющи).