Отидете към основна версия

147 388 63

5 коли за по 5 000 лева

  • автомобилът на старо-
  • употребявани коли

Ако искате нов автомобил за Коледа, то сега ви предлагаме пет от най-надеждните коли на нашия пазар, цената на които е в диапазона 4000 - 6000 лева. Според статистиката на най-големия автомобилен сайт в България mobile.bg, именно това са най-често купуваните автомобили от средностатистическия българин. Ето кои са те.

Honda Jazz


Първото поколение на Honda Jazz (2001 – 2008) е кола, добре известна със своята практичност и надеждност. Що се отнася до двигателите, то няма как да сбъркате, тъй като колата се предлага само с бензинови атмосферни мотори. Можете да избирате между 1.2-, 1.3- и 1.4-литрови версии, които са еднакво издръжливи.

Volkswagen Golf


Петата генерация на модела не се характеризира с най-изразителния дизайн, но пък е здрав автомобил, който има безпроблемно окачване и надеждни двигатели. Най-препоръчителна е атмосферната версия с работен обем 1.4 литра. Този двигател има щадяща мощност от само 85 коня и може да издържи много километри без основен ремонт.

Suzuki Swift


При този модел говорим за неговото второ поколение, произвеждано през периода 2004 - 2010 година. Този субкомпактен хечбек е оборудван с 1.3-литров бензинов двигател с мощност 92 конски сили. Това, което се препоръчва в случая е да изберете кола, която е произведена в Япония.

Toyota Corolla


Самият факт, че това е най-продаваната кола в света, говори сам по себе си, а поколенията, които се вместват в този ценови диапазон не правят изключение. Препоръчителни са бензиновите VVT-i, които са добре известни със своята дълговечност.

Skoda Octavia


Octavia за 5 000 лв. се предлага с доста двигатели, но най-надежден е 1.6-литровият атмосферен бензинов мотор, който е с мощност 105 коня. По-късно инженерите добавят и система за директно впръскване на горивото, която увеличи мощността до 115 к.с.

Имайте предвид, че употребяваните автомобили, за разлика от стоките на т.нар. "Черен петък", не стават по-евтини по Коледа, а напротив. Тенденцията е такава, че употребяваните автомобили ще продължат да поскъпват и точно поради тази причина е добре да побързате.

Всички модели в този ценови диапазон, можете да откриете ТУК.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 74 гласа.

Свързани новини