Отидете към основна версия

14 991 32

Оказва се, че американците са най-доволни от автомобилите Honda

  • автомобили-
  • удовлетвореност-
  • honda-
  • сащ

Проучването е проведено сред повече от 5 000 души

Поредното проучване по темата за удовлетвореността на собствениците на автомобили е направено от ACSI, които на база на тези данни правят т.нар. "American Customer Satisfaction Index". Според него американците са най-доволни от японските автомобили.

В случая обаче не става дума за качеството на автомобилите. Този индекс показва само колко доволен е купувачът от своя автомобил.

Както вече споменахме, рейтингът е съставен според проучване на повече от 5 000 клиенти, които са избрани на случаен принцип в периода от 6 юли 2020 г. до 28 юни 2021 г. Собствениците на автомобили са помолени да оценят скорошния си опит с колата, а резултатите са посочени по скала от нула до 100.

Така според анкетата Honda събира най-много точки - 82. Това е с 4% повече от миналогодишния резултат. А японската марка е следвана от три марки с равен резултат от по 81 точки. Това са:
BMW;
Lexus;
Subaru

След това имаме отново три марки автомобили със равен брой точки - 80:
Audi;
Ram;
Tesla

Още трима други автомобилни производители успяват да надминат средния резултат за удовлетвореност в индустрията, който е 78 точки. Това са марките:
Hyundai;
Mazda;
Toyota.

Що се отнася до долната част от таблицата или тези марки, които най-малко удовлетворяват собствениците си, то с най-нисък резултат са Mitsubishi и Chrysler, които получават съответно 61 и 60 точки.

Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 27 гласа.

Свързани новини