Отидете към основна версия

2 539 13

Tesla може да пусне "малък" Cybertruck заедно със стандартния

  • tesla-
  • cybertruck

Tesla Cybertruck, за който се вдигна много шум, сериозно се забави по пътя си към конвейера. Дотолкова, че компанията обмисля надграждане на електрическия пикап, показан през 2019 година. Идеята е, че вече този модел ще трябва да се конкурира с по-модерни машини от конкурентите. Една от иновациите може да бъде пускането на по-малка версия, съобщава Global Equities Research Trip Chaudhry.

По време на специално събитие през март 2022 г. Tesla ще представи "малка" версия на Cybertruck, която ще бъде с около 15 до 20 процента по-малка от стандартния пикап, казват от Chaudhry. Освен това дотогава компанията може да е преразгледала дизайна и оборудването на оригиналния модел. В този случай той ще дебютира отново две години и половина след премиерата.

Информацията бе косвено потвърдена от по-ранните изявления на Илон Мъск. Ръководителят на Tesla вече спомена през 2019 г., че мини Cybertruck-ът може в бъдеще да стане алтернатива на по-малките пикапи. Засега обаче не се съобщава, че Tesla работи по нещо подобно. Корпусите и на двата Cybertruck-а - отново според неофициална информация - ще бъдат произведени от Steel Dynamics, базирана в Тексас близо до Tesla Gigafactory.

Онзи ден Ройтерс потвърди, че доставките на Cybertruck (независимо от размера) ще започнат не по-рано от 2023 година, а производството може да започне до края на тази година. Продължителната подготовка се дължи на "големите промени", които инженерите трябваше да направят в дизайна и оборудването на пикапа, за да го подготвят за конкуренция с впечатляващите нови модели в сегмента: например Ford F-150 Lightning, GMC Hummer EV и Rivian R1T.

Самият Мъск приписва забавянето на недостига на електронни компоненти, поради което компанията просто няма възможност да произвежда „други автомобили в големи количества“. Недостигът на части продължава да тормози много големи марки, но в случая с Tesla проблемите с доставката на батерии допълнително изострят ситуацията.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 9 гласа.

Свързани новини