Отидете към основна версия

5 148 8

Volkswagen връща e-Up! в Европа и у нас

  • volkswagen-
  • e-up!

Малкият електрически хечбек се харесва на много шофьори

Вече повече от година електрическото мини VW e-Up! не се предлага за продажба, но това не го направи по-малко популярно. Хората купуват употребявани автомобили и с удоволствие ги карат. Явно от VW са осъзнали грешката си и изведнъж стана известно, че моделът се връща при дилърите. Това се съобщава на официалния сайт на Volkswagen.

От компанията изпратиха официални писма до дилърите и казаха, че съвсем скоро колата ще се продава под името e-Up! Style Plus. Интересното е, че дори в основната конфигурация бъдещият собственик ще получи CCS бързо зареждане, кабел за захранване от мрежата, 15-цолови джанти и кожен волан. Автономният пробег е 250 км и според компанията е достатъчен за комфортно движение в града.

Тази версия беше най-скъпият e-Up! Автомобилът има 32kWh батерия, която може да издържи до 100kWh при бързо зареждане. От компанията обаче не казаха нищо за цените. Преди това версията Style струваше 22 420 евро. Най-вероятно, като се има предвид ситуацията на автомобилния пазар, колата може да поскъпне.

Като се има предвид, че този малък автомобил има много малко конкуренти на пазара, Volkswagen взе правилното решение да върне модела в продажба. Малките размери са идеални за големияград.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 16 гласа.

Свързани новини