Last news in Fakti

21 Януари, 2022 12:44 5 133 8

Volkswagen връща e-Up! в Европа и у нас

  • volkswagen-
  • e-up!

Малкият електрически хечбек се харесва на много шофьори

Volkswagen връща e-Up! в Европа и у нас - 1

Вече повече от година електрическото мини VW e-Up! не се предлага за продажба, но това не го направи по-малко популярно. Хората купуват употребявани автомобили и с удоволствие ги карат. Явно от VW са осъзнали грешката си и изведнъж стана известно, че моделът се връща при дилърите. Това се съобщава на официалния сайт на Volkswagen.

От компанията изпратиха официални писма до дилърите и казаха, че съвсем скоро колата ще се продава под името e-Up! Style Plus. Интересното е, че дори в основната конфигурация бъдещият собственик ще получи CCS бързо зареждане, кабел за захранване от мрежата, 15-цолови джанти и кожен волан. Автономният пробег е 250 км и според компанията е достатъчен за комфортно движение в града.

Тази версия беше най-скъпият e-Up! Автомобилът има 32kWh батерия, която може да издържи до 100kWh при бързо зареждане. От компанията обаче не казаха нищо за цените. Преди това версията Style струваше 22 420 евро. Най-вероятно, като се има предвид ситуацията на автомобилния пазар, колата може да поскъпне.

Като се има предвид, че този малък автомобил има много малко конкуренти на пазара, Volkswagen взе правилното решение да върне модела в продажба. Малките размери са идеални за големияград.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 gggw

    19 5 Отговор
    много добра колица за града

    Коментиран от #2

  • 2 РазумНулев

    22 9 Отговор

    До коментар #1 от "gggw":

    Добра, добра - ако има човек разум, 50 хиляди лева за четириколка, айде няма нужда. Който печата пари, лесно ги харчи после за подобни неща. Разум трябва, не емоции - VW 3 десетилетия тровиха всички по света, само и само да се споменава името на немеца Дизел ... сега щели да стават зелени, от лъжец да чакаш че сега пак не те лъже.

    Коментиран от #3, #7

  • 3 ПОСЛЕДНИЯТ ВЪЗРОЖДЕНЕЦ

    15 7 Отговор

    До коментар #2 от "РазумНулев":

    много ПРАВИЛНО расъждение
  • 4 6969

    21 5 Отговор
    И на мен ми харесва, но не и за 40 хил. лева.
    Бих се съгласил да го взема, ако цената на ново беше 10-12 хил.
  • 5 факт

    9 4 Отговор
    Уплашиха се от Фачия спринг
  • 6 Ти да видиш!

    15 4 Отговор
    "Автомобилът има 32kWh батерия, която може да издържи до 100kWh при бързо зареждане."

    Това ми звучи като автомобилът има 32 литров резервоар, който може да събере 100 литра, ако го напълните бързо.

    И вместо да ми триете коментара, вземете си поправете статията.
  • 7 АлоАло

    9 11 Отговор

    До коментар #2 от "РазумНулев":

    Не смесвай личните си финансови неуспехи с това каква политика имали гермаците по отношение на дизелите и сега видиш ли пак щели да лъжат?!? С какво точно да лъжат? . А и какво общо темата с ФАКТ, че нямаш пари и цепиш стотинката?

    Коментиран от #8

  • 8 гост

    5 2 Отговор

    До коментар #7 от "АлоАло":

    ти като имаш пари, давай ги. тази кола не е лоша, ама не може да я сравняваш с другите коли вече. модел 3 се продава за 38х.долара, киа, и други са много по-добри, просто фв е стара техника вече. нека се продава, в германия има бонус от минимум 7500евро и максимум от 9000евро, намаля цената на 13х.евро, а това е вече изгодно и приемливо.