Отидете към основна версия

36 482 47

5 страхотни опции за малък хечбек в ролята на първата кола

  • автомобилът на старо-
  • компактни коли

Покупката на първата кола е една от най-важните стъпки в живота на всеки млад шофьор. А днес колите са скъпи, дори и употребяваните. Следователно е нужно да направите правилното съотношение между цена и качество. Всъщност на пазара има много интересни автомобили в категорията „до 10 хиляди“на които да обърне внимание бъдещият шофьор. Ето и пет такива предложения.

1. Dacia Sandero


Най-достъпната кола за днешната младеж сред колите с пет врати. Второто поколение автомобили от 2013-2014 г. са представени с интересна гама от двигатели и скоростни кутии. Най-често се срещат бензинови с механична трансмисия, които са евтини и лесни за подръжка компактни автомобили.

2. Skoda Fabia


Чешките хечбеци във възрастовата категория до седем години принадлежат към второто поколение на модела. Повечето от тях са оборудвани с двигател със 70 конски сили и ръчна скоростна кутия. Често автомобилите се продават и в добра конфигурация, а пробегът на "чехите" рядко надвишава 150 хиляди км.

3. Kia Rio


Колкото по-добро е оборудването, толкова по-висока ще бъде цената за употребявано Rio. Тя обаче си заслужава, ако искате най-много екстри на най-ниска цена. Най-често това са автомобили с 1.4 и 1.6-литрови мотори. Що се отнася до скоростните кутии, колите се срещат както с механика, така и с автоматик, но последният не е за препоръчване

4. Opel Corsa


Отново не толкова популярен вариант, но все пак си струва да му се обърне внимание. Можете да намерите автомобили от този модел с 3 и 5 врати. Изборът на двигатели за Corsa не е твърде голям. Най-често това са или 85 "коня" с механична трансмисия. Повечето такива коли на вторичния пазар обаче са с голям пробег.

5. Ford Fiesta


Солидно изглеждащата Fiesta се намира на вторичния пазар с различни двигатели, но този със 105 конски сили и ръчна скоростна кутия е оптимален. Най-често пробегът на такива автомобили не надвишава 150 хиляди км. Има обаче коли в доста съмнително състояние, така че проверката в сервиз е задължителна.

P.S. Реални обяви на всички тези предложения, можете да откриете в най-големия сайт за автомобили у нас mobile.bg

Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 18 гласа.

Свързани новини