Отидете към основна версия

5 701 22

Страните с най-добри и най-лоши условия за шофиране

  • страни-
  • пътни условия-
  • автомобили

България не се споменава в доклада

Британците публикуваха класация на най-лошите страни за автомобилистите. Експертите оценяват качеството на пътищата и безопасността на шофьорите, свързана с тях. Изследването е направено от компанията Compare the Market, която твърди, че е проучила условията на шофиране по целия свят. България обаче не се споменава в доклада.

Според резултатите от изследването е направена оценка на страните с най-добри и най-лоши условия за шофиране. Сред лидерите на най-лошите страни за шофьорите е Мексико, което заема третото място.

Експертите отбелязват, че Мексико не е с най-лошото качество на пътищата, но местните водачи има много ниска култура на шофиране. Смъртността от злополуки също е висока в тази страна.

На второ място сред най-лошите страни за шофиране е класирана Бразилия. Тази страна има най-високата смъртност по пътищата сред изследваните от Compare the Market държави. Експертите отбелязват и много лошото качество на автомобилите.

Изненадващо или не, британците признаха за най-лошата страна в света за шофиране... Русия. Според тях Русия има най-лошо качество на пътищата, висока смъртност, както и най-големите задръствания сред всички страни в класацията.

На другия край на класацията - тази със страните с най-добри условия за шофиране са Дания, САЩ и Холандия. България, както вече споменахме, не присъства в тази класация, като най-вероятно британските експерти не са взели предвид страната ни.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 30 гласа.

Свързани новини