Last news in Fakti

7 Февруари, 2022 15:53 6 805 18

Любимите автомобили на звездите на съветското кино

  • ссср-
  • актьори-
  • автомобили-
  • съветско кино-
  • висоцки

Какви коли караха любимите актьори на нашите родители

Любимите автомобили на звездите на съветското кино - 1

Звездите на съветското кино по очевидни причини можеха да си позволят много повече от обикновен съветски, а и български граждани през годините на соца. По тогавашните стандарти такива личности, както в Русия, така и у нас, естествено се къпеха в лукс. Съветските актьори, които бяха доста популярни и в България, получаваха западни коли по различни начини, но с изричното разрешение на партията. Ето и какво караха някои от най-известните съветски актьори и музиканти.

1. Владимир Висоцки

Любимите автомобили на звездите на съветското кино

Колкото и днес Владимир Семенович да се смята за бунтар, Висоцки не беше лишен от някои „дребнобуржоазни“ изкушения и слабости. А Висоцки не беше много на ТИ с правилата за движение. Обичаше да им изневерява. Заради това, коли не се задържат много при него. В допълнение към съветските автомобили, Висоцки караше и чужди автомобили като Renault 16TS, BMW 2500, Mersedes W116 и Mersedes 450SLC.

2. Никита Михалков

Любимите автомобили на звездите на съветското кино

Две неща не могат да бъдат отнети от Никита Сергеевич Михалков: талант (и това не е сарказъм) и способността да се адаптира. Въпреки че в напреднала възраст Никита Сергеевич стана, меко казано, двусмислен персонаж, днес малко хора си спомнят, че през втората половина на 80-те години на миналия век, все още доста млад, Михалков беше противник на Перестройката и се противопостави на унищожаването на цензурата в изкуството, предупреждавайки колко "Помия" веднага ще се излее, включително и в киното. Иронично как се развиха нещата в крайна сметка. Що се отнася до автомобилите обаче, първата кола на младия режисьор изобщо не беше модел на страната на победоносния социализъм, а вносен Mercedes W115 от 1976 г.

3. Андрей Миронов

Любимите автомобили на звездите на съветското кино

Връзката на Андрей Миронов с колите не се развива дълго време. Правата на народния любимец получиха цели три години. Първата кола на Андрей Александрович беше ГАЗ-21 Волга, точно същата кола, която е заснет във филма "Пази се от колата". През 1985 г. звездата на съветското кино купува и първата си западна кола. За разлика от Висоцки и Михалков, той не се спира на Mercedes, а избира BMW E28, първият "баварец" в историята с дизелов двигател.

4. Юрий Никулин

Любимите автомобили на звездите на съветското кино

Юрий Владимирович Никулин не сменя често колите. В съветско време шефът на цирка и известният актьор притежава само две коли. Първата кола на Никулин е ГАЗ-22. Втората кола на съветския любимец и най-талантлив цирков артист на СССР отново е родно производство - ГАЗ-2403.

5. Вячеслав Тихонов

Любимите автомобили на звездите на съветското кино

Любимецът на публиката Вячеслав Тихонов, който изигра ролята на Щирлиц в лентата "Седемнадесет мига на пролетта", беше доста странен по отношение на колите. В съветско време актьорът има една единствена кола - Москвич-407. И няколко години по-късно Тихонов подари този Москвич на баща си, за да може той да ходи на риболов.

6. Армен Джигарханян

Любимите автомобили на звездите на съветското кино

Докато Армен Джигарханян живее в Ереван, единствената му кола е Волга. Втората кола на Джигарханян пък е Москвич-412, в изпълнение ИЖ. Звездата от съветското кино и театър успява да се сдобие с чисто нов Москвич няколко години след като се мести да живее в столицата Москва.

7. Георги Данелия

Любимите автомобили на звездите на съветското кино

Известният съветски режисьор не говори много за това какви автомобили кара. Въпреки това, в две от книгите си Георги Николаевич неведнъж споменава, че през целия си живот е бил изключително пристрастен към съветския Москвич-402.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мускала неше страшен

    21 4 Отговор
    Тегли като трактор.

    Коментиран от #4

  • 2 Ленин

    14 8 Отговор
    Аз па карах ролс ройс нали съм най бесния комунис
  • 3 Зззз

    28 7 Отговор
    Не са били сноби като сегашните звезди и звездички,въпреки привилегиите си.

    Коментиран от #10

  • 4 чичо с Москвичо

    11 4 Отговор

    До коментар #1 от "Мускала неше страшен":

    Прав си ...Тъй е ..
  • 5 сектант

    13 2 Отговор
    къде е Виктор Цой?
  • 6 Бандера

    9 26 Отговор
    Никой от тези алкихолици не е бил любим актьор на моите родители!

    Коментиран от #7, #13, #14, #15, #16, #17

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Бандера

    3 7 Отговор
    А на тебе Ленин и Сталин. Смешник.
  • 10 Ха ха ха🤣

    22 6 Отговор

    До коментар #3 от "Зззз":

    Ъхъ, ич не са били сноби... Ама ич. Само дето ги е влечало всичко "дребнобуржоазно" и "загниващо" западно, като тзапочне от белгийски и италиански шоколад и се стигне до Mercedes Benz, BMW... Иначе бълваха бози и пропаганда за простолю... пардон - за масите...

    Коментиран от #11

  • 11 🤣✌️😏

    4 8 Отговор

    До коментар #10 от "Ха ха ха🤣":

    Хубавото е че технологично бмв и мерцедес са си на същото ниво.

    Коментиран от #12

  • 12 👎🖕🖕

    6 2 Отговор

    До коментар #11 от "🤣✌️😏":

    Умственото ти ниво също
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Кимоното

    3 9 Отговор
    Руското кино е по жалко и от Мозамбишкото. Най известните им актьори са като текезесарите на село