Отидете към основна версия

9 574 10

IT специалист удари Ferrari за 1 милион долара

  • ferrari-
  • sf90-
  • stradale-
  • катастрофа

Един от най-младите украински милионери Александър Слобоженко попадна в катастрофа в Дубай. За щастие пострадали няма, но е любопитен автомобилът, с който младият IT специалист катастрофира. Става дума за рядък хиперавтомобил Ferrari SF90 Stradale на стойност един милион долара.

Главният изпълнителен директор на Traffic Devils наема хиперколата, за да види дали му харесва и впоследствие да си купи Ferrari SF90 Stradale вместо Lamborghini Huracan. След инцидента става ясно, че автомобилът е имал технически проблеми, които са довели до катастрофата.

Въпросното Ferrari SF90 Stradale не е пострадало много при инцидента - предницата е повредена, но ремонтът на суперавтомобила със сигурност ще струва доста.

Припомняме, че милионерът Александър Слобоженко, натрупал състоянието си в IT сферата, е известен със страстта си към суперавтомобилите. Преди това той притежаваше тунингован McLaren 650S Spider Liberty Walk, а по-късно реши да си купи Lamborghini Huracan в ексклузивна версия Fluo Capsule.

Ferrari SF90 Stradale е най-готиният модел в настоящата гама на марката. Хибридният хиперавтомобил с мощност 1000 конски сили ускорява от място до сто километра в час за 2.5 секунди и развива скорост от 340 км/ч.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 10 гласа.

Свързани новини