Отидете към основна версия

11 601 27

Бруталните кражби на бензин в Щатите продължават

  • бензин-
  • кражба-
  • сащ

Жители на САЩ все по-често крадат бензин заради високите цени на горивата

Вече ви информирахме за зараждащата се нова вълна в САЩ на кражби на гориво, директно чрез пробиване на резевоара, но сега става ясно, че тази тенденция се задълбочава. По информация на The National Interest, американски банди правят дупки в резервоарите на паркирани автомобили и източват бензина от тях.

Последният такъв случай е от Флорида, където беше арестувана престъпна група, която откраднала гориво на стойност 60 000 долара. Бандата използвала откраднатия бензин както за лични цели, така и за препродажба.

Вашингтонската полиция публикува препоръки за шофьорите, как да защитят автомобила си от натрапници. Служителите на реда предлагат на шофьорите да паркират колата си в гараж или на добре осветено място с висок трафик на превозни средства или на хора. Това според полицаите плаши потенциалните крадци.

В САЩ поскъпването на горивата се свързва с руската инвазия в Украйна. През март президентът на САЩ подписа указ за забрана на вноса на енергия от Русия, както и за нови инвестиции в енергийния сектор. В резултат на това цената на бензина по бензиностанциите в САЩ се е повиши значително.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 36 гласа.

Свързани новини