Отидете към основна версия

3 419 4

Bentley Bentayga EWB е новата дефиниция на думата лукс

  • bentley-
  • bentayga-
  • bentayga ewb

Удължената версия на SUV-то предлага 180мм повече междуосие

През последните седмици от Bentley разпространиха две тъмни снимки на корите на вратите на нов таен луксозен модел, чийто дебют трябваше да се състои вчера. Британците спазиха обещанието си и представиха новата Bentayga Extended Wheelbase (EWB). Както подсказва и името, моделът се отличава с удължено междуосие, което пък от своя страна добавя повече пространство в интериора.

От Bentley са добавили допълнителни 180мм панели между предните и задните гуми на Bentayga, като това е увеличило междуосието от 2995мм до 3175мм. Промяната е съсредоточена в задната част с ясната идея за повече пространство и повече място от всеки друг модел в този клас.

Освен това, британците твърдят, че новите седалки на всъдехода са най-технологичните кресла поставяни някога в автомобил. Те могат да бъдат управлявани от таблет или класическите бутони в долната част, като конфигурацията им е почти безкрайна. Освен стандартните масаж, подгрев и обдухване, седалките могат да усетят температурата и влажността на кожата и да преценят коя от функциите да включат автоматично. Двете индивидуални кресла могат да се накланят до 40 градуса за възможно най-удобно пътуване. Специални сензори измерват напрежението върху седалката и правят корекции в шест различни зони, за да предотвратят схващане и умора при дълго пътуване.

За първи път в историята на Bentley виждаме и автоматично затварящи се врати, а други екстри включват още подгряване на подлакътниците, включително и на тези на вратите в задната част, „диамантени“ шевове и интересно амбиентно осветление с перфорирана кожа.

Освен с удълженото междуосие, луксозният модел се отличава и с 22-цолови джанти с хромиран завършек, както и решетка с вертикални ламели. Под капака на Bentayga EWB работи 4.0-литров бензинов осмак с 550 конски сили и 770 нютон метра, който ускорява тежкия „джип“ до 100км/ч за под 5 секунди и предлага максимална скорост от 290км/ч.

Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 9 гласа.

Свързани новини