Last news in Fakti

11 Май, 2022 11:15 3 397 4

Bentley Bentayga EWB е новата дефиниция на думата лукс

  • bentley-
  • bentayga-
  • bentayga ewb

Удължената версия на SUV-то предлага 180мм повече междуосие

Bentley Bentayga EWB е новата дефиниция на думата лукс - 1

През последните седмици от Bentley разпространиха две тъмни снимки на корите на вратите на нов таен луксозен модел, чийто дебют трябваше да се състои вчера. Британците спазиха обещанието си и представиха новата Bentayga Extended Wheelbase (EWB). Както подсказва и името, моделът се отличава с удължено междуосие, което пък от своя страна добавя повече пространство в интериора.

Bentley Bentayga EWB е новата дефиниция на думата лукс

От Bentley са добавили допълнителни 180мм панели между предните и задните гуми на Bentayga, като това е увеличило междуосието от 2995мм до 3175мм. Промяната е съсредоточена в задната част с ясната идея за повече пространство и повече място от всеки друг модел в този клас.

Bentley Bentayga EWB е новата дефиниция на думата лукс

Освен това, британците твърдят, че новите седалки на всъдехода са най-технологичните кресла поставяни някога в автомобил. Те могат да бъдат управлявани от таблет или класическите бутони в долната част, като конфигурацията им е почти безкрайна. Освен стандартните масаж, подгрев и обдухване, седалките могат да усетят температурата и влажността на кожата и да преценят коя от функциите да включат автоматично. Двете индивидуални кресла могат да се накланят до 40 градуса за възможно най-удобно пътуване. Специални сензори измерват напрежението върху седалката и правят корекции в шест различни зони, за да предотвратят схващане и умора при дълго пътуване.

Bentley Bentayga EWB е новата дефиниция на думата лукс

За първи път в историята на Bentley виждаме и автоматично затварящи се врати, а други екстри включват още подгряване на подлакътниците, включително и на тези на вратите в задната част, „диамантени“ шевове и интересно амбиентно осветление с перфорирана кожа.

Bentley Bentayga EWB е новата дефиниция на думата лукс

Освен с удълженото междуосие, луксозният модел се отличава и с 22-цолови джанти с хромиран завършек, както и решетка с вертикални ламели. Под капака на Bentayga EWB работи 4.0-литров бензинов осмак с 550 конски сили и 770 нютон метра, който ускорява тежкия „джип“ до 100км/ч за под 5 секунди и предлага максимална скорост от 290км/ч.

Bentley Bentayga EWB е новата дефиниция на думата лукс


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ай стига

    11 8 Отговор
    Туарег с изкуствена кожа
  • 2 Ддддд

    9 5 Отговор
    Каква дефиниция бе-варел за снобари и комплексари,имащи се за виша раса...
  • 3 Някой

    6 4 Отговор
    Не влиза в гаража, на мястото на Москвича..но багажника е по-голям,ще може да събере повече картофи...така че става за село
  • 4 Шльока

    6 4 Отговор
    Туй кат го видя отпред се сещам за ГАЗ и КРАЗ,а на дизайна изодзадзе липсва само надпис made in china