Отидете към основна версия

2 871 4

Последните три Chiron-а за Европа носят името на дъщерята на Еторе Бугати

  • bugatti-
  • chiron-
  • лимитирана серия-
  • еторе бугати-
  • лебе

Лимитирана серия ознаменува края на модела

Още в началото на тази година стана ясно, че Bugatti вече няма да произвежда Chiron, а всеки от автомобилите вече си има нов собственик. За да затвърдят края на доставките за Европа, френската компания представи лимитирана серия от три автомобила, два Chiron-а и един Chiron Sport, които получават името на едно от децата на Еторе Бугати. Последните три Chiron-а носят името Лебе (L'Ébé), както е и името на най-голямата дъщеря на Бугати.

Колите сами по себе си са специални с това, че слагат край на европейската версия на този модел, а освен това се отличават и с някои специални елементи. Такива например са златистите акценти по джантите и предната решетка, както и изцяло карбоновото купе. Златистите акценти продължават по емблемите, капакът на двигателя и надписа L'Ébé върху долната част на задното крило.

В интериора също може да бъде открит подобен надпис върху централната конзола, седалките и праговете. Върху корите на вратите пък е изобразена историята на Bugatti с някои от най-емблематичните модели на марката. Всъщност Лебе не е много популярна личност, макар именно тя да пише книгата „The Story of Bugatti” (Историята на Bugatti). Родена е през 1903 година и е изключително близка до своя баща, който „скрива“ инициалите си в името ѝ.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.

Свързани новини