Отидете към основна версия

6 165 7

Електрическите коли на Lamborghini ще изглеждат като космически кораби

  • lamborghini-
  • дизайн-
  • мнение-
  • космически кораб

Това обяви дизайнерът на марката в скорошно интервю

Lamborghini не се страхува от електрическото бъдеще, което приближава все повече и повече. В интервю пред Autocar, главният дизайнер на компанията – Митя Боркерт заяви, че бъдещите електрически и хибридни модели ще изглеждат като космически кораби. Плановете на Lamborghiniса през тази година да бъдат представени последните модели с „чист“ бензинов двигател, а от следващата година всички нови коли ще разчитат на хибридна технология.

„Ние винаги ще правим коли с емоционално въздействие. Те винаги ще изглеждат като космически кораби, винаги вдъхновяващи, винаги колите, с каквато и технология да бъдат ще имат звука и емоцията, за да ви докоснат.“, това заяви Боркерт в интервюто си пред британското издание като даде ясни сигнали, че италианските електрически модели ще продължат да дават емоцията, която собствениците очакват от бранда.


Дизайнерът вярва, че е важно автомобилният производител да използва нови технологии, тъй като винаги има ново поколение купувачи на Lamborghini, които очакват именно това. Той допълни, че наличието на батерия и електромотор няма да повлияе на класическите пропорции на моделите с които сме свикнали.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 16 гласа.

Свързани новини