Отидете към основна версия

8 113 9

Ford спира производството на Focus

  • ford-
  • focus-
  • производство

Заводът в който се сглобява моделът ще бъде продаден

Един от най-старите модели в настоящата гама на Ford – Focus ще приключи своето съществуване през 2025 година. Това бе обявено по-рано днес от директора на компанията за Европа, който разкри малко повече за решението. По-рано този месец от Ford драстично намалиха производството на Focus поради намаляващия интерес към него. Именно това води и до решението на Ford да продаде завода в град Саарлуис, вероятно на някоя от другите автомобилни компании.

Припомняме, че само преди няколко месеца четвъртото поколение на Ford Focus получи фейслифт, който изглежда ще е и последен за модела или поне що се отнася до европейския пазар. Конкурентът на Golf е и в трудна ситуация, свързана с липсата на компоненти за производството му, което води и до изключително дълго чакане за хечбека. Един от проблемите е свързан с инфотеймънт системата SYNC4.

В момента във фабриката Ford в Саарлуис работят около 4600 човека, голяма част от които ще загубят своята работа. От Ford разкриха, че производството на електромобили изисква по-малко работна ръка отколкото това на конвенционалните коли, което също може да бъде отбелязано като причина.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 22 гласа.

Свързани новини