Отидете към основна версия

4 585 6

Mercedes подобри собствения си рекорд за най-много изминати километри с електромобил

  • mercedes-
  • vision eqxx-
  • eqxx-
  • концепт-
  • пробег-
  • 1000 километра с едно зареждане-
  • електромобил

Концептът Vision EQXX постигна пробег от 1202 километра

През месец април тази година, Mercedes доказа, че електрическият EQXX изминава повече от 1000 километра с едно зареждане с продължителен тест между Франция и Германия. По време на него, колата успя да измине точно 1007 километра със среден разход от 8.7кВч на 100 километра. Сега германската компания успя да подобри този рекорд, като дори се включи на Фестивала на скоростта в Гудууд и направи обиколка на пистата, която също влиза в рекордния пробег.

Сега от Mercedes изминаха разстоянието между Щутгарт в Германия и пистата Силвърстоун в Англия, изминавайки 1202 километра с едно зареждане. Пътуването е отнело 14 часа и 30 минути и е включвало тежък трафик близо до Лондон, затворени магистрали в Германия и дори спирка в магазин на Mercedes в Англия. От компанията споделят, че по време на пътуването климатикът е работил за повече от 8 часа, което също оказва голямо влияние върху изчерпаната енергия.

На пистата Силвърстоун, колата направи 11 обиколки и достигна скорост от 140 километра в час, преди батерията ѝ да се изчерпа на път за боксовете. Това означава, че при по-внимателно шофиране, EQXX е способен да измине дори повече от 1202 километра. По време на това пътуване разходът е бил 8.3кВч на 100 километра, а средната скорост 83км/ч.

От Mercedes не споделят капацитета на батерията, но загатват за това, че тя е под 100кВч. Тя е 50% по-малка от тази при EQS и 30% по-лека от нея на размери. Електрическият мотор, който задвижва EQXX генерира 241 конски сили, а слънчеви панели върху покрива захранват климатичната система и инфотеймънт боорудването.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 12 гласа.

Свързани новини