Отидете към основна версия

6 607 13

Тестов автомобил на NIO падна от третия етаж на паркинг и уби двама

  • nio-
  • nio et5-
  • китай-
  • инцидент-
  • катастрофа

В колата е имало представител на китайската компания и на доставчик 

Автомобил на китайската компания NIO падна от многоетажен паркинг в Шанхай през изминалия ден и уби двама човека, които са били в него. Според информация от местни медии, инцидентът се е случил около 17:20 часа в четвъртък, когато тестов шофьор на китайската марка се качил в изпитателен автомобил NIO ЕТ5, заедно с представител на една от компаниите доставчици. От NIO излязоха със становище в социалната мрежа Weibo и потвърдиха за инцидента.

Те разкриват, че злополуката не е причинена от проблем с колата, а от грешка на водача. Работник от компанията твърди, че шофьорът вероятно е избрал грешна предавка и е тръгнал напред. Въпреки, че на мястото на инцидента бързо са пристигнали линейки, лекарите не са успели да спасят живота на двамата души. От NIO обявиха, че ще направят специален екип, който да помогне на семействата на загиналите.

NIO ET5 бе представен през миналия декември като автомобил, който ще се бори с Tesla Model 3. Той може да се поръча със 75кВч батерия и пробег от 550 километра, 100кВч батерия и пробег от над 700 километра или огромна 150кВч батерия и пробег от над 1000 километра. При всички варианти електромоторите генерират мощност от 483 конски сили и максимален въртящ момент от 700 нютон метра, позволяващи ускорение от 0 до 100км/ч в рамките на 4.3 секунди.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 15 гласа.

Свързани новини