Отидете към основна версия

5 163 7

Lamboghini сменя Gallardo с Cabrera

  • lamboghini-
  • gallardo-
  • cabrera-
  • франкфурт 2013

Миналогодишният фейслифт, на който Lamboghini подложи Gallardo, ще бъде последен в жизнения цикъл на модела. Конструкторите в Сант' Агата Болоньезе вече са почти готови с нов 10-цилиндров автомобил, съобщава CarBuzz.com. Сайтът публикува вътрешна информация и компютърно генерирани изображения на колата.



Според CarBuzz наследникът на Gallardo ще се казва Cabrera. Така се нарича една от петте исторически породи испански бикове, от които е селектирана легендарната Miura. Самият автомобил ще бъде построен на сегашната платформа, но много от нейните детайли ще бъдат преработени с цел намаляване на теглото.



Зад предния мост ще се монтира еволюция на познатия 10-цилиндров V-образен мотор с мощност 600 к.с. Въртящият момент ще се предава на четирите колела през автоматична трансмисия с двоен съединител вместо скоростната кутия E-Gear на Gallardo.



В дизайнерски план Cabrera ще продължи стилистичната линия на Sesto Elemento с някои заемки от големия Aventador. Каросерията ще се изработва от алуминий и въглеродни нишки. Според слуховете наследникът на Gallardo ще бъде представен още през есента на салона във Франкфурт.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини