Отидете към основна версия

6 204 16

Продават състезателна Dacia за 70 хиляди лева

  • dacia-
  • logan-
  • състезателна кола

Колата разполага с 220 конски сили и много подобрения

Интересна обява за изцяло преработена Dacia Logan се появи във Facebook групата Unique Cars For Sale. Румънският състезател Козмин Йон продава личния си състезателен автомобил, базиран на предходното поколение на познатия ни седан. Колата няма почти нищо общо с оригиналния автомобил, като изключим светлините, предната решетка и предното стъкло. Всички панели са направени от стъклопласт с широки раздувки за предните и задните калници, специална предна броня с голям отвор за охлаждане и задна броня с дифузьор. Заедно с колата пристигат и всички отливки на панелите в случай на инцидент.

Колата е оборудвана с бензинов 2.0-литров двигател от Renault, който е претърпял някои сериозни промени и може да се похвали с 220 конски сили. Те се предават към предните колела, а за смяната на предавките се грижи секвенциална трансмисия с шест предавки. Окачването е дело на BC Racing с пружини на INTRAХ с възможност за различни настройки. Зад 17-цоловите джанти пък се крият спирачки на Ksport и AP racing.

Интериорът, типично за състезателен автомобил е максимално „оголен“ с предпазна клетка, волан и две седалки в името на максимално ниското тегло от едва 1050 килограма. Пред водача откриваме малък екран, показващ различна информация по време на шофиране, точно над кормилната колона. Собственикът на колата е готов да се раздели с нея за сумата от 35 хиляди евро, което вероятно е много по-малко от парите, които са вложени в автомобила.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 23 гласа.

Свързани новини