Отидете към основна версия

4 244 21

Tesla прави само бели и черни коли в Германия

  • tesla-
  • германия-
  • фабрика-
  • model y

Ако искате различен цвят за своя Model Y ще трябва да изчакате до март 2023 година

Новата фабрика на Tesla в Германия изпитва поредни затруднения, съобщават колегите ни от изданието Automobilwoche. Според техни източници, към момента Tesla произвежда единствено черни и бели Model Y в германската фабрика. Solid Black и Pearl White Multi Coat са двете опции между които клиентите на американската компания могат да избират, ако искат колата им да бъде произведена в единствения завод в Европа.

Клиентите, които желаят да получат червена, синя или сива кола ще трябва да се „примирят“ с факта, че колата им ще бъде произведена в Шанхай и ще пристигне най-рано през месец март 2023 година. Ако пък решат да заложат на класическите черно или бяло, то могат да очакват доставка още през октомври месец тази година.

Недостигът на различни компоненти принуждава много автомобилни компании да прибягват към подобни мерки и да не оставят голям избор на своите клиенти. В допълнение с това, фабриката на Мъск в Германия ще прекрати работата си за 12 дни по време на планирана лятна отпуска, когато ще бъдат поставени и нови машини. По този начин Tesla ще намали значително времето за сглобяване и ще предложи работен ден с три смени.

Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 8 гласа.

Свързани новини