Отидете към основна версия

3 414 5

BMW и McLaren ще правят суперкола

  • bmw-
  • mclaren-
  • суперкар-
  • суперкола

Заедно с нея ще се появи и кросоувър

Партньорството между BMW и McLaren не е нещо ново и двете компании за пореден път ще работят заедно над интересен проект включващ два нови автомобила. Двете компании ще работят съвместно над проект за електрическа суперкола, както и електрически кросоувър.

Според информация на Car Magazine двете коли ще споделят една и съща платформа, която в по-голямата си част ще бъде изградена от карбонови влакна. Ако данните са верни, то задвижването ще се осигурява от четири електромотора със системна мощност от 1088 конски сили. Ако това е вярно, то това ще бъде най-мощният модел на McLaren правен някога.

От BMW ще използват същата платформа и същото задвижване, но с различна визия, тъй като според компанията няма смисъл да бъдат продавани две еднакви коли с единствена разлика в емблемите. Новият модел на баварците вероятно ще се бори с коли като Porsche Taycan и други от този клас. Очаква се в близко бъдеще да видим повече информация от компаниите, а готови коли вероятно ще бъдат показани най-рано през 2026 година.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 10 гласа.

Свързани новини