Last news in Fakti

18 Юли, 2022 15:35 3 377 5

BMW и McLaren ще правят суперкола

  • bmw-
  • mclaren-
  • суперкар-
  • суперкола

Заедно с нея ще се появи и кросоувър

BMW и McLaren ще правят суперкола  - 1

Партньорството между BMW и McLaren не е нещо ново и двете компании за пореден път ще работят заедно над интересен проект включващ два нови автомобила. Двете компании ще работят съвместно над проект за електрическа суперкола, както и електрически кросоувър.

BMW и McLaren ще правят суперкола

Според информация на Car Magazine двете коли ще споделят една и съща платформа, която в по-голямата си част ще бъде изградена от карбонови влакна. Ако данните са верни, то задвижването ще се осигурява от четири електромотора със системна мощност от 1088 конски сили. Ако това е вярно, то това ще бъде най-мощният модел на McLaren правен някога.

BMW и McLaren ще правят суперкола

От BMW ще използват същата платформа и същото задвижване, но с различна визия, тъй като според компанията няма смисъл да бъдат продавани две еднакви коли с единствена разлика в емблемите. Новият модел на баварците вероятно ще се бори с коли като Porsche Taycan и други от този клас. Очаква се в близко бъдеще да видим повече информация от компаниите, а готови коли вероятно ще бъдат показани най-рано през 2026 година.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сектант

    12 5 Отговор
    дачия и пагани също имат такива намерения

    Коментиран от #2

  • 2 Интересна колаборация

    11 3 Отговор

    До коментар #1 от "сектант":

    От Пагани колата, а от Дачия стелките под седалките предполагам, щото те кола още не са успели да направят...
  • 3 имаше някога

    5 0 Отговор
    друго беше 90те със макларън F1 и F1 GTR. Mотор тестван във бмв 34ка доминирал във Льо Ман със години, дори от Мерцедес са си взели един за тестове от които се е сътворил CLK GTR, доколтото пътните F1 най бързата атмосверна кола за всички времена, и най бързата като цяло до 2005 когато се е появил Вейронът. Иначе спечелил 24те часа Mclaren F1 GTR Longtail стои във музея на BMW.
  • 4 Зора

    5 4 Отговор
    Едни и същи глупости.Какъв е смисъла като това е пробвано човечеството се върти в някакъв кръг никкаъв прогрес.Маклярън и Жмв
  • 5 Бигфен

    1 0 Отговор
    На бмв всипките коли са супер, не ли им стигна