Отидете към основна версия

3 889 8

Ford спря да приема поръчки за Fiesta и Focus

  • ford-
  • fiesta-
  • focus

 Не е ясно до кога моделите няма да са налични

Ford изпитва сериозни затруднения с производството на нови автомобили за Европа, а доказателство за това е решението на компанията да спре да приема поръчки за два от най-важните си модела на Стария континент. Според информация на Automotive News, компанията отказва да приема нови поръчки за Focus и Fiesta, като все пак оставя възможност на клиентите да избират между вече конфигурирани модели.

Причините за това са свързани с липсата на компоненти и увеличаващите се срокове за производство, които вече достигат до 1 година. Клиентите, които искат да закупят коли от двата модела ще могат да избират между конфигурации направени от дилърите на база на интереса от вече поръчали подобни автомобили.

През юни Ford обяви, че производството на Focus в Германия ще бъде значително намалено в края на август, което ще причини още по-големи забавяния. От компанията разкриват, че сега направени поръчки вероятно ще бъдат доставени през пролетта на 2023 година. От Ford казват, че вместо планираните 195 хиляди коли, които трябва да бъдат произведени, компанията вероятно ще направи около 117 хиляди.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 12 гласа.

Свързани новини