Отидете към основна версия

2 661 7

Volkswagen Group назначи познато име за нов шеф

  • vw-
  • volkswagen-
  • volkswagen group-
  • porsche-
  • оливър блум-
  • хърбърт дийс

Оливър Блум ще поеме лидерският пост

След четири години на чело на Volkswagen Group, Хърбърт Дийс ще отстъпи мястото си като председател на управителния съвет на групата на нов човек, добре познат в средите на Volkswagen. От 1 септември тази година, постът се поема от Оливър Блум, който към момента е изпълнителен директор на Porsche.

Раздялата с Дийс е по взаимно съгласие, а от Volkswagen Group коментираха управлението му с няколко изречения. „По време на мандата си като председател на Управителния съвет на Volkswagen Passenger Cars и като председател на Управителния съвет на групата, Хърбърт Дийс изигра ключова роля за напредъка на трансформацията на компанията. Групата и нейните марки са жизнеспособни за бъдещето; нейните иновативни възможности и печалба са засилени.” От там добавиха, че напускащият изпълнителен директор не само ръководи компанията “през изключително бурни времена, но и прилага изцяло нова стратегия.“

Въпреки тези думи, Дийс няма да продължи да изпълнява ролята си, а според непотвърдена информация, договорът му е трябвало да изтече през 2025 година. Неговият наследник Оливър Блум има опит в ръководните постове и е част от компанията от 1994 година. През това време той е заемал различни мениджърски позиции в повечето брандове от Volkswagen Group.

Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.

Свързани новини