23 Юли, 2022 10:30 2 645 7

Volkswagen Group назначи познато име за нов шеф

  • vw-
  • volkswagen-
  • volkswagen group-
  • porsche-
  • оливър блум-
  • хърбърт дийс

Оливър Блум ще поеме лидерският пост

Volkswagen Group назначи познато име за нов шеф - 1

След четири години на чело на Volkswagen Group, Хърбърт Дийс ще отстъпи мястото си като председател на управителния съвет на групата на нов човек, добре познат в средите на Volkswagen. От 1 септември тази година, постът се поема от Оливър Блум, който към момента е изпълнителен директор на Porsche.

Volkswagen Group назначи познато име за нов шеф

Раздялата с Дийс е по взаимно съгласие, а от Volkswagen Group коментираха управлението му с няколко изречения. „По време на мандата си като председател на Управителния съвет на Volkswagen Passenger Cars и като председател на Управителния съвет на групата, Хърбърт Дийс изигра ключова роля за напредъка на трансформацията на компанията. Групата и нейните марки са жизнеспособни за бъдещето; нейните иновативни възможности и печалба са засилени.” От там добавиха, че напускащият изпълнителен директор не само ръководи компанията “през изключително бурни времена, но и прилага изцяло нова стратегия.“

Volkswagen Group назначи познато име за нов шеф

Въпреки тези думи, Дийс няма да продължи да изпълнява ролята си, а според непотвърдена информация, договорът му е трябвало да изтече през 2025 година. Неговият наследник Оливър Блум има опит в ръководните постове и е част от компанията от 1994 година. През това време той е заемал различни мениджърски позиции в повечето брандове от Volkswagen Group.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ти да видиш!

    7 1 Отговор
    Тъкмо си мислех, че ще видим добрия и лошия пример в автомобилната трансформация, като добрия пример ще даде Volkswagen, а лошият Toyota.


    Дийс (май е правилно Дис) имаше доста големи амбиции за преминаването към електромобили и това е причината да го махнат от поста. Официалната причина е, че не успя да се справи с проблемите със софтуера, но неофициално голяма част от членовете на борда не одобряваха толкова агресивно преминаване към електромобили.

    Скоро ще видим каква е била истинската причина и дали са искали да оправят проблемите със софтуера за да преминат още по-бързо към електромобили или е било предтекст да го махнат.

    Коментиран от #4

  • 2 Илон Мъск

    4 4 Отговор
    Добре дошъл приятелю! Откога те чакам в Тесла.

    Коментиран от #3

  • 3 Дийс

    4 4 Отговор

    До коментар #2 от "Илон Мъск":

    Имаш много здраве.Няма да дойда в фалирала фирма.
  • 4 Койчо

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "Ти да видиш!":

    Друже, коментара ти е промо в десятката . Диис е неудобен за много от акционерите и висшия мениджмънт които не вярват в електрификацията.

    Скоро ще разберат колко много са се объркали, особено ако сега дадат спирачка на електрифицирането на всичките им брандове .
  • 5 Катилин

    5 2 Отговор
    Видяха че не могат да наваксат на поръчките за електромобили и сега се чудят кого за изкупителна жертва да пръждосат.
    Впрочем така им е супер удобно, ако се провали ФБ , Дийс ще е виновен , ако пък успее, ще кажат добре че го разкара ме на време. Големи лицемери!
  • 6 Тук так

    7 1 Отговор
    Ама тия били големи играчи. Един читав човек имаха начело и взеха да го натискат за го махат.
    Предстои да видим големите играчи как се наиграват, защото често в живото така става....
  • 7 Цецо

    1 1 Отговор
    Продължаваме да мечтаем за синтетичното гориво.