Отидете към основна версия

2 270 14

Следващото Audi RS3 ще бъде само на ток

  • audi-
  • rs3-
  • a3-
  • s3

Бензиновият петак ще бъде заменен от електромотор

През изминалата година Audi представи новото RS3, което се оказа една от най-интересните коли в своя клас. Със своя 2.5-литров бензинов петак и мощност от 400 конски сили, компактният модел може да се похвали с ускорение от 0 до 100км/ч за по-малко от 4 секунди. В комбинация с характерния звук на петака и задвижването на четирите колела, моделът е любим не само на феновете на Audi.

Изглежда това ще е последното поколение RS3, което ще се предлага с характерния звук, след като колегите ни от Autocar споделиха, че неговият наследник ще се предлага с изцяло електрическо задвижване. От Audi вече потвърдиха, че новото А3 ще разчита на електромотор, но изглежда същото ще се случи и с по-наточените S3 и RS3 варианти.

Quattro задвижването разпределящо въртящия момент към четирите колела ще бъде запазено, като вероятно от Audi ще разчитат на два електромотора и система за преразпределяне на въртящия момент. Базовите модели на А3 пък е много вероятно да преминат към задно задвижване, поради спецификата на поставянето на електромоторите. Що се отнася до новото RS3, то вероятно ще се появи през 2027 година, като ще запази хечбек и седан версиите си, но ще порасне на размери.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 11 гласа.

Свързани новини