Отидете към основна версия

6 063 21

Nio продължава инвазията си в Европа (ВИДЕО)

  • nio-
  • et7-
  • европа-
  • китай

Седаните ET7 ще пристигнат в Германия, Норвегия, Нидерландия и други

Nio потвърди, че първите автомобили от модела ЕТ7 предназначени за европейския пазар вече са отплували към Стария континент. Новината бе придружена с видео на което се виждат „опаковани“ автомобили чакащи пред кораб на китайско пристанище. Колите ще бъдат транспортирани до Норвегия, Германия, Нидерландия, Дания и Швеция.

Nio започна производството на електрическия седан ET7 през март месец тази година, а в края на същия месец започнаха и доставките в Китай. От тогава до момента са продадени над 10 хиляди автомобила, а от компанията очакват Европа също да допринесе към тези цифри. Очаква се първите коли да бъдат регистрирани през четвъртoто тримесечие на тази година.

ET7 се задвижва от два електромотора, които осигуряват задвижване на четирите колела и максимална мощност от 644 конски сили и 850 нютон метра. Те позволяват ускорение от 0 до 100км/ч в рамките на 3.9 секунди и пробег от 1000 километра според китайските стандарти. В родината си, ЕТ7 се предлага със 75кВч, 100кВч и 150кВч батерия.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 19 гласа.

Свързани новини