Отидете към основна версия

4 871 4

Рали-крос Ловеч открива състезателния сезон за 2022 година

  • раликрос-
  • ловеч-
  • баховица-
  • бфас

Надпреварата ще се проведе на 10 и 11 септември

Автомобилисти от цялата страна ще се съберат край Ловеч през следващия уикенд, за да посрещнат първото състезание по раликрос за сезон 2022 година. По план състезанието трябваше да се проведе в началото на месец юни, но неуредици с лиценза на БФАС провалиха тези планове. Все пак организаторите съумяха да сформират екип за изключително кратко време и надпреварата, която се превърна в традиционна за града ще се проведе на 10 и 11 септември.

Рали-крос Ловеч датира още от края на миналия век и макар надпреварата да е прекъсвана няколко пъти, трасето край село Баховица е любимо на състезатели и зрители от цяла България и традиционно събира най-много участници и публика. Тази година екипите имат изключително малко време за подготовка за това ще бъде интересно да видим колко автомобила ще премерят сили.

Както обикновено, събота е денят в който ще се проведат свободната и официалната тренировка, както и първият квалификационен манш, а в неделя ще видим истинската надпревара, започваща с втори квалификационен манш. След това състезателите ще имат кратка почивка, докато трае официално откриване, но само 30-минути по-късно те ще се върнат на пистата за трети квалификационен манш и финали. През 2022 година ще се проведе 34-тото издание на надпреварата.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.

Свързани новини