Отидете към основна версия

2 083 37

Мъск: Пикапът на Tesla ще може да се използва като лодка

  • илон мъск-
  • tesla-
  • cybertruck-
  • водоустойчив-
  • лодка

Милиардерът заяви, че Cybertruck ще бъде водоустойчив

Изпълнителният директор на Tesla – Илон Мъск сподели поредната новост около Cybertruck, като този път тя изуми дори и най-смелите фенове на марката. В типичния си стил чрез публикация в Twitter, милиардерът сподели, че серийната версия на пикапа ще е способна да прекосява „реки, езера и дори малки морета, които не са много развълнувани“.

Мъск написа, че Cybertruck ще бъде водоустойчив и ще може да бъде използван като лодка. Пикапът трябва успешно да се справя с маршрута от базата на SpaceX – Starbase до остров Саут Падре, който включва прекосяване на канал. Това не е първият път в който Мъск разкрива подобни функции на своите коли, след като през 2016 година каза, че Model S също може да плува като лодка, но предупреди собствениците да не използват колите си като такива.

Все още няма официални характеристики на серийния Cybertruck, но според тези които от Tesla представиха в края на 2019 година, пикапът ще може да изминава до 805 километра с едно зареждане и да тегли до 6350 килограма. В задната част ще могат да се товарят до 1588 килограма. Вероятно серийната версия ще донесе някои промени и тези числа ще бъдат променени.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 13 гласа.

Свързани новини