Отидете към основна версия

3 842 10

Bugatti тества Centodieci над 350 километра със скорост до 380км/ч преди всяка доставка

  • bugatti-
  • centodieci-
  • chiron

Компанията иска да се увери, че всичко с автомобилите е наред

Когато си купувате чисто нов автомобил, обикновено той е изминал между 2 и 15 километра по време на транспортиране от една точка до друга, доставка и други логистични процедури. Когато купувате автомобил като Bugatti Centodieci, вероятно очаквате този пробег да е максимално нисък с цел запазване на стойността на автомобила.

На практика, обаче, нещата не стоят по точно този начин. Френската компания обяви официално, че всяко от 10-те произведени Centodieci преминава през специален тест преди крайната доставка до клиент, който включва маршрут от над 350 километра. По време на този тест колата се изпробва на летище за максималната си скорост от 380км/ч, а също така преминава през слалом, тест на спирачките, ускорение и други.

След като направят теста, хората от Bugatti сменят маслото на скоростната кутия заедно с филтъра, както и гумите и джантите. Centodieci, което струва девет милиона евро, се базира на Chiron и разполага с 8.0-литров W16 двигател с четири турбокомпресора. Мощността му е 1 577 к.с., което е с 99 к.с. повече от Chiron. Разбира се, най-голямата разлика между Centodieci и Chiron е персонализираната каросерия, която черпи вдъхновение от емблематичния EB110.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 10 гласа.

Свързани новини