Отидете към основна версия

1 706 2

Volkswagen инвестира 460 милиона евро в основния си завод

  • волфсбург-
  • завод-
  • volkswagen-
  • id.3

Фабриката във Волфсбург ще получи пълна промяна през 2025 година

Вече ви разказахме за това, че Volkswagen работи по обновения ID.3, който ще дебютира през следващата пролет. Заедно с него, германците ще направят и огромна инвестиция в основния си завод във Волфсбург, където ще бъде произвеждан фейслифтът на първия модел от семейството на ID..

Инвестицията е на стойност от около 460 милиона евро и включва подготовката на фабриката за изцяло нови модели от електрическото бъдеще на компанията. Освен вече споменатия ID.3, там ще се произвежда и нов електрически SUV, построен на новата платформа, която ще наследи MEB. Реконструкциите трябва да започнат през 2025 година.

“Това е най-големият сегмент от превозни средства в световен мащаб, той е дом на нашия популярен Tiguan. Новият модел в идеалния случай би допълнил нашите бестселъри ID.4 и ID.5. Ето защо възнамеряваме да разширим допълнително пазарната си позиция и да дадем на нашите клиенти висококачествените превозни средства, които очакват от нас.”, заяви изпълнителният директор на Volkswagen - Томас Шефер.

Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.

Свързани новини