Last news in Fakti

7 Декември, 2022 17:38 1 698 2

Volkswagen инвестира 460 милиона евро в основния си завод

  • волфсбург-
  • завод-
  • volkswagen-
  • id.3

Фабриката във Волфсбург ще получи пълна промяна през 2025 година

Volkswagen инвестира 460 милиона евро в основния си завод - 1

Вече ви разказахме за това, че Volkswagen работи по обновения ID.3, който ще дебютира през следващата пролет. Заедно с него, германците ще направят и огромна инвестиция в основния си завод във Волфсбург, където ще бъде произвеждан фейслифтът на първия модел от семейството на ID..

Инвестицията е на стойност от около 460 милиона евро и включва подготовката на фабриката за изцяло нови модели от електрическото бъдеще на компанията. Освен вече споменатия ID.3, там ще се произвежда и нов електрически SUV, построен на новата платформа, която ще наследи MEB. Реконструкциите трябва да започнат през 2025 година.

“Това е най-големият сегмент от превозни средства в световен мащаб, той е дом на нашия популярен Tiguan. Новият модел в идеалния случай би допълнил нашите бестселъри ID.4 и ID.5. Ето защо възнамеряваме да разширим допълнително пазарната си позиция и да дадем на нашите клиенти висококачествените превозни средства, които очакват от нас.”, заяви изпълнителният директор на Volkswagen - Томас Шефер.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Как не им омръзна

    7 1 Отговор
    Ако бяха построили всички заводи които са обещали в момента щяха да произвеждат около 200 милиона автомобила годишно.

    Нали преди пет години обещаваха как след две години ще построят завод в България, после го местиха в Турция Сърбия Македония Румъния и къде ли не, че се обърках вече и накрая няма нищо построено.

    Обаче пък са много прецизни. Сметнаха точно колко ще им струва завода през 2025 година - точно 460 милиона и нито милион повече или по-малко. Като още от сега знаят каква ще е инфлацията и какви ще са цените на материалите, оборудването и дори транспортните им разходи до завода.

    Това е толкова куха рекламна статия, че няма накъде повече.

    Коментиран от #2

  • 2 ТИРбушон

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Как не им омръзна":

    Първо 460 млн са пари за семки точно за тези измамници. Второ, за компания която не знае колко точно млрд евро е наляла в Бугати, извленията следва да бъдат приемани с известно съмнение. Дълговете им вече са прехвърлили двойно пазарната им капитализация. Само българските бaлaмурници мечтаят за VW.