Отидете към основна версия

12 001 59

Как изглежда моторно масло на 60 хиляди километра (ВИДЕО)

  • seat-
  • leon-
  • двигател-
  • масло-
  • моторно масло

Защо е важно да обслужваме колите си

Моторното масло е един от основните компоненти за поддръжката на двигателите в добро функциониращо състояние и именно за това повечето производители препоръчват смяна в период от година или около 12 хиляди километри. Напоследък се появиха и така наречените Long Life програми при които смяната на маслото се осъществява след около 20 до 30 хиляди километра.

Мнозина не са фенове на този тип технологии и препоръчват да спазват по-малкия интервал на смяна. Не такъв е случая при този Seat Leon, който можем да видим във видеото на потребител с името cundo110 в TikTok. Негови кадри показват как точно изглежда моторно масло след 60 хиляди километра.

@cundo110 60k km on oil 🤮🤮 #fy #worklife #work #mechanic #cars #fypシ #foryoupage ♬ som original - racasdecaes89

Колата, която се е движила с тази кремообразна смес е Seat Leon с 1.8-литров бензинов двигател. Собственикът се появил в сервиза поради светнала лампа за проверка на двигателя, а от сервиза били изненадани, когато решили да проверят подробно състоянието на двигателя. Не се споменава дали в маслото са открити и други течности или добавки, но това определено е добър начин да ви напомним да прегледате състоянието на своя двигател и как точно биха изглеждали последиците от пропуска на това.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 19 гласа.

Свързани новини