Отидете към основна версия

6 329 25

Toyota няма да прави нови електромобили. Сменя "вътрешностите" на стари модели за да ги направи екологични

  • toyota-
  • електромобили-
  • конверсия

За да се ускори глобалното движение към устойчиви превозни средства, Toyota предлага просто да се замени основните възли и агрегати на превозните средства, които вече са на конвейерите, с по-чисти технологии като горивни клетки и електрически двигатели.

„Не искам да изоставям нито един любител на автомобилите“, каза главният изпълнителен директор Акио Тойода, появявайки се на сцената на автомобилния салон в Токио, индустриално събитие, подобно на световните автомобилни изложения.

Посланието беше ясно: Toyota Motor Corp. иска светът да знае, че не е изостанала в технологиите за електрическите превозни средства, както намекват някои противници на марката.

Най-големият японски производител на автомобили, който стои и зад луксозната марка Lexus и хибрида Prius, подчерта влиянието си и заяви, че разполага с всички технологии, инженерство, финансови ресурси и опит в индустрията, необходими, за да остане мощен конкурент и при екологичните превозни средства.

Тойода каза пред репортери, че ще отнеме много време, докато всички автомобили станат с нулеви емисии, тъй като те съставляват само малка част от продаваните. Промяната на старите автомобили в зелени или „конверсията“ е по-добър вариант, каза той.

Тойода, внук на основателя на компанията и самият той запален автомобилен състезател, се надяваше да развенчае стереотипа, че чистите коли не са толкова забавни, колкото тези с ДВГ.

На щанда на Toyota Gazoo Racing, производителят на луксозните модели Lexus и седана Camry показа видео от своя триумф на световните ралита, както и електрическите и водородните версии на серията Toyota AE86, включително Toyota Corolla Levin, за да подчертае това, което Тойода нарече своята стратегия за „преобразуване“.

Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 30 гласа.

Свързани новини