Отидете към основна версия

7 535 18

Доставиха първия Mercedes-AMG One

  • mercedes-
  • amg-
  • amg-one-
  • хиперкар

Колата е черна със зелени акценти

Пет години след дебюта на концепта Project One и малко над година след представянето на серийния модел, Mercedes достави първия хиперкар на късметлия от Германия. Колата вече е регистрирана от своя нов собственик и гордо носи символите ON1. От Mercedes се похвалиха с доставката в своите социални мрежи, но не разкриха кой е собственика на първия екземпляр.

Част от пилотите на Formula 1, които се състезават за компанията са се подписали под договори за такива автомобили, включително Луис Хамилтън и Нико Розберг, като според слухове, Хамилтън дори е поръчал две от 275-те коли. Едната от тях той планира да подари на баща си. Сред имената за поръчки има и други популярни лица, включително Марк Уолбърг и други.

Хиперкарът използва технологии от Formula 1, които позволяват мощност от 566 конски сили при обем от едва 1.6 литра. Заедно с него работят и четири електромотора, които покачват максималната мощност до 1063 конски сили. В същото време колата е оборудвана с турбокомпресор, който трябва да се сменя на всеки 5 хиляди километра, а на всеки 50 хиляди километра трябва да се сервизира трансмисията.

Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 24 гласа.

Свързани новини