Last news in Fakti

16 Януари, 2023 12:48 7 517 18

Доставиха първия Mercedes-AMG One

  • mercedes-
  • amg-
  • amg-one-
  • хиперкар

Колата е черна със зелени акценти

Доставиха първия Mercedes-AMG One - 1

Пет години след дебюта на концепта Project One и малко над година след представянето на серийния модел, Mercedes достави първия хиперкар на късметлия от Германия. Колата вече е регистрирана от своя нов собственик и гордо носи символите ON1. От Mercedes се похвалиха с доставката в своите социални мрежи, но не разкриха кой е собственика на първия екземпляр.

Част от пилотите на Formula 1, които се състезават за компанията са се подписали под договори за такива автомобили, включително Луис Хамилтън и Нико Розберг, като според слухове, Хамилтън дори е поръчал две от 275-те коли. Едната от тях той планира да подари на баща си. Сред имената за поръчки има и други популярни лица, включително Марк Уолбърг и други.

Хиперкарът използва технологии от Formula 1, които позволяват мощност от 566 конски сили при обем от едва 1.6 литра. Заедно с него работят и четири електромотора, които покачват максималната мощност до 1063 конски сили. В същото време колата е оборудвана с турбокомпресор, който трябва да се сменя на всеки 5 хиляди километра, а на всеки 50 хиляди километра трябва да се сервизира трансмисията.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Абе

    18 6 Отговор
    Скоро го чакам на Горубляне... Нов внос.. 😅
  • 2 ТИРбушон

    18 13 Отговор
    Е то на 1.6 моторче даже му е много 5000км за една турбина😆😆😆😆😆 За останалите недомислия просто е излишно да се коментира!

    Коментиран от #7, #12, #13

  • 3 Смех

    10 24 Отговор
    Че то смао немскиолигофрен може да си купи немска кола
  • 4 Колко години след

    9 9 Отговор
    Първоначално обявената дата за доставка вече изминаха, 3 или 4 вече им изгубих бройката. Сега ще видим колко сервизни акции ги чакат.

    Коментиран от #5

  • 5 А после се подигравайте

    2 12 Отговор

    До коментар #4 от "Колко години след":

    На закъсненията на пикапа на тесла, за който трябват поточни линии, защото има над милион и половина заявки. А този mercedes се изработва само на ръка и имаше толкова голямо закъснение.

    Да не говорим че едната фирма е 100-годишна, а втората пусна първият си сравнително масов модел заедно с представянето на този mercedes, като преди това продаваше по стотина хиляди автомобила годишно, а mercedes продаваше по над 2 милиона.

    А се очаква, ако не до края на тази то в началото на следващата година, тесла да продава повече автомобили от mercedes.

    Шефовете на mercedes са прави, когато казаха че най-вероятно са били пияни когато са одобрили хвърлянето на сили и средства за този проект, за технологии, които по никакъв начин няма да им бъдат полезни за в бъдеще. Тоест пари сили и средства хвърлени на вятъра. А предвид многобройните отлагания и закъснения, вместо реклама си направиха антиреклама.

    Коментиран от #17, #18

  • 6 карчи

    10 3 Отговор
    "турбокомпресор, който трябва да се сменя на всеки 5 хиляди километра, а на всеки 50 хиляди километра трябва да се сервизира трансмисията."
    Демек музеен експонат🤣
    Талибан кар-а обаче изглежда по-добре 😉
  • 7 Емил

    6 8 Отговор

    До коментар #2 от "ТИРбушон":

    Гроздето е кисалко
  • 8 Аз като ви казвам че Магарцидес

    10 11 Отговор
    е най-смешната марка вие като коне с капаци си повтаряте Мерцедес и всички други.😁😁😁Смяна на масло на 1000км.светва лейка и колата започва да се движи с 40км. смяна на турбо на 5000км.светва гол охлюв и колата се обажда автоматично на паяк.Смяна на скорости с гумени зъбчатки на 50 000км. смяна на карбон керамични дискове на 700км.
    Мерцедес ценоразпис:Както следва
    масло 4л. - 8 000€ + 2000€ смяна
    турбо 24 000€ + 13 000€ смяна
    скорости 75 000€ + 19 500€ смяна
    смяна крушка лед 2 500€
    Смяна на батерии 19 000бр. х 90€ = ?
    Супер е колата трябва да си Топ кухар за да си е купиш ако ще и по 100 милярда евро на ден да вадиш.

    Коментиран от #11, #14, #15

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Стефан

    8 6 Отговор

    До коментар #2 от "ТИРбушон":

    Тва да не ти е голфа с 1.6 мотора бре...Хората пишат Формула 1 технология Ганьооо
  • 13 Нормален

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "ТИРбушон":

    Кои недомислия бе, инженер?
  • 14 чисто

    5 1 Отговор

    До коментар #8 от "Аз като ви казвам че Магарцидес":

    Явно хора като теб не могат да разберат, че тази кола се купува само с цел инвестиция, още с излизането си от шоурума цената е с поне 10 процента нагоре.
  • 15 точно

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Аз като ви казвам че Магарцидес":

    за тези 100 хилки на ден са малко. ако разбираш немски си пусни "герколектор" на латиница и ще разбереш за какво иде реч
  • 16 хахаха

    3 1 Отговор
    обречена е на неуспех, особено сред гастербайтерите. Как ги виждат от Дюселдорф до Анадола и обратно без смяна на турбото. Все пак това ще е мечтаната кола сред мустакатите след има няма 10 години. Дано поне са помислили за скрити ниши за ръгане на ролките тоалетна хартия...
  • 17 И след всичките

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "А после се подигравайте":

    ти тотални безмислия, отново е факт че Мерцедес са фирма, която могат да ди позволят и произведат практически всичко…и този проект дори и с огромна загуба не пречи да бъде реализиран от концерна…и ще си останат марка и мерило в бранша, за разлика от мокрия ти сън….тесла….
    100 годишни и Тойота…знаем ти изтъркания и абсолютно безпочвен репертоар….
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.