Отидете към основна версия

35 405 39

Потвърдено: Без повече VW-та с ДВГ

  • volkswagen-
  • двг-
  • електромобил

Volkswagen подготвя два нискобюджетни електрически автомобила

След 100 дни начело на Volkswagen, главният изпълнителен директор Томас Шефер изложи визията си за марката, като същевременно предостави подробности за предстоящите електрически превозни средства на компанията.

Така стана известно, че Volkswagen със сигурност ще се откаже напълно от автомобилите с двигатели с вътрешно горене не по-късно от 2033 г.: „В същото време ще засилим нашата EV кампания с десет нови модела до 2026 г.

Новият ни базов електрически автомобил ще се предлага в два варианта – субкомпактен и спортен кросоувър. Освен това обмисляме възможността за създаване на компактно SUV на базата на ID.3.”

Това е интересна новина, тъй като досега се смяташе, че Volkswagen разработва един базов електрически автомобил, който се очакваше да носи името ID.2.

Между другото, хечбекът Volkswagen ID.3 принадлежи към европейския C-сегмент, тоест SUV, базирано на ID.3, ще се състезава в същия клас. Може да се предположи, че ID.3 SUV ще бъде малко по-малък от съществуващия ID.4 SUV.

Припомняме, че спортната подмарка Volkswagen R Performance също ще премине към електрическа тяга след 2030 г. Електрическите автомобили ID.4 и ID.5 стават основните кандидати за ролята на бъдещия спортен Volkswagen.

В момента гамата на автомобилния производител включва четири модела с индекс R, един от които (Touareg PHEV) е хибриден.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 37 гласа.

Свързани новини