Отидете към основна версия

18 860 24

Това е най-ненормалният камион в света

  • камион-
  • thor24

Името му е Thor 24, а цената - 12 млн. долара

В САЩ беше показан страшно мощен камион с невероятен дизайн. Той се нарича Thor 24 и беше продаден на търг за 12 милиона долара.

Невероятният Thor 24 е създаден от американския ентусиаст Майк Хара. Създаването му отнема на специалиста цели седем години.

През 2019 г. Хара продава творбата си на търг за 12 милиона долара. От тази сделка ентусиастът печели 5 милиона долара.

Thor 24 е базиран на Peterbilt 359 от 1979 година, но кабината на камиона е значително удължена, за да побере огромния двигател.

Основният акцент в този "ненормален камион е неговият чудовищен двигател Detroit Diesel 24V-71, който обикновено се използва в кораби.

Двигателят е допълнен с 12 мощни компресора. Това даде възможност да се достигне мощност от, забележете... 3 974 конски сили.

Камионът може да ускори до над 210 км/ч при тегло от 14 515 кг. За да спира Thor 24 е оборудван със специален спирачен механизъм, като този на влаковете.

А за да изглежда камионът още по-брутален, Хара работи усърдно и над преработката на външността му - много хромирани части и екстравагантна боя.

В интериора има много различни сензори, превключватели и екрани, които са интегрирани в арматурното табло и на тавана.

Местонахождението на Тор 24 в момента е мистерия. Купен е от колекционер от Саудитска Арабия, който пожелал да остане анонимен.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 32 гласа.

Свързани новини