Отидете към основна версия

3 038 14

Mercedes подготвя сериозна чистка на популярни модели

  • mercedes-
  • glc-
  • gle-
  • amg-
  • gt

В това число влизат CLS, GLC Coupe, GLE Coupe и други

Mercedes се готви да направи сериозно преструктуриране на своето портфолио или поне така сочат данните на колегите ни от Car & Driver, които се позовават на „топ мениджъри“ и доклади от германската марка. Те твърдят, че 19 модела от настоящите предложения на Mercedes в Европа и САЩ ще бъдат премахнати.

Към момента германската компания предлага 33 различни вариации на своите автомобили, а след преструктурирането, което ще се случи съвсем скоро ще останат само 14. В списъка влизат популярни модели, което ни кара да се замислим дали от Mercedes биха направили подобно нещо, но пък, кой знае.

Според докладите, през 2024 година ще се сбогуваме с CLS, а малко след това съдбата му ще последва и четиривратата версия на AMG GT. Следващо поколение на GLC Coupe и GLE Coupe също ще се появи, но то отново ще бъде последно. Комбито на C-Klasse ще живее до 2028 година, а по-голямото комби E-Klasse ще ни напусне през 2030 година. Подобно нещо ще се случи и с CLA Shooting Brake, което също ще живее до края на това десетилетие.

От Mercedes ще заменят част от моделите с нови по-интересни модели, включително и четириврато купе, което ще се появи през 2026 година, заедно с нов модел с името GLG, който също ще дебютира тогава.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 10 гласа.

Свързани новини