Отидете към основна версия

3 128 11

Mercedes представи електрически Sprinter с огромна батерия

  • mercedes-
  • sprinter-
  • esprinter-
  • transit

Бусът може да измине 500 километра с едно зареждане

Mercedes представи първото поколение на електрическия Sprinter преди около 5 години, но сега германците показаха ревизирана версия с още по-голям пробег, която има за цел да се наложи над предложения като Ford Transit и Volkswagen Crafter. Въпреки, че изглежда подобно на стария модел, новият бус е построен върху платформата EVP.

Моделът ще се предлага в две различни версии, една със 134 конски сили и една с 201 конски сили, като максималният въртящ момент при по-силната версия ще достига 400 нютон метра. Той се предава към задните колела, а в комбинация с батерия с капацитет от 113кВч, бусът може да измине до 400 километра според WLTP и до 500 километра в същия цикъл, но при градски условия. Максималната скорост на зареждане достига до 115кВ.

По отношение на дизайна, бусът не се различава с нищо от конвенционалния модел с който вече сме свикнали. Предната решетка остава със същите отвори, макар и не до толкова функционални. В интериора пък откриваме MBUX системата на марката, която също не е нещо ново.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 16 гласа.

Свързани новини