Отидете към основна версия

3 876 10

Новата „петица“ на BMW идва още през тази година

  • bmw-
  • 5 series-
  • i5-
  • i7-
  • 7 series

Следващото поколение на модела ще предлага изцяло електрическо задвижване

Снимки: Autoexpress

Настоящото поколение на BMW 5 Series е на пазара от 2017 година и макар да получи леко освежаване през 2020 година, то вече е време да видим следващата генерация на популярния модел. През последните месеци прототипи покрити с обилно количество камуфлаж бяха засичани в различни части на света и изглежда от германската компания вече са почти готови да свалят изцяло предпазното фолио и да покажат готовия модел.

Това ще се случи още тази година, макар към момента да не е ясна точната дата за това събитие. Освен баварската „петица“, тази година очакваме да видим и новото поколение на E-Klasse, която е директен конкурент в този сегмент. За да бъде още по-интересно, Audi също ще се включат в битката за клиенти с обновяване на А6 през следващата година.

Новата 5 Series ще се предлага с няколко варианта за задвижване, включително бензинови и дизелови двигатели, хибридни и плъг-ин хибридни варианти, както и изцяло електрическа модификация, която ще дебютира с названието i5. Седмото поколение на популярния модел ще получи означението G60 и ще бъде един от последните автомобили преди навлизането на Neue Klasse генерацията още в средата на това десетилетие.

Що се отнася до дизайна, очакваме от BMW да представят промени в досегашния си стил с нови предни светлини, подобни на тези при Х5, по-големи решетки и по-агресивен дизайн на бронята. Вероятно таванът ще е с още по-извита форма, докато традиционните дръжки на вратите ще бъдат заменени от такива в стил 7 Series.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 12 гласа.

Свързани новини